Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниПриложението за електронни билети Tickey през август ще заработи и в градския транспорт на Варна

Приложението за електронни билети Tickey през август ще заработи и в градския транспорт на Варна

5107
Написана от  nixanbal 04 август 2017
Приложението за електронни билети Tickey през август ще заработи и в градския транспорт на Варна

Българското приложение Tickey, което заменя хартиения билет с електронен вариант на смартфона, скоро ще стартира и в градския транспорт на Варна. Услугата ще бъде достъпна на 180 превозни средства. 

Инсталацията на сензорите за близост в автобусите и тролейбусите на морската столица вече тече и се очаква да приключи следващата седмица, така че пътуващите да могат да използват Tickey от средата на август. 

Припомням ви, че приложението Tickey (цък за Android и цък за iPhone) автоматично разпознава превозното средство, в което се качвате, и ви предлага да закупите билет. Потвърждавате, плащането става за секунди чрез въведените данни на банковата ви карта и вече не пътувате гратис. Да, контрольорите са в час със системата. 

Услугата вече работи в софийското метро, като засега е достъпна на 9 метростанции, а също и в два тролейбуса в Бургас. А, между другото и в още няколко страни.

Още подробности за Tickey вижте в сайта им https://tickey.me, а също и в разговора ми с неговия главен изпълнителен директор Димитър Димитров, част от поредицата TECHDRIVE. 

Митко, когато прочетеш това, напомням, че очаквам Tickey и на метростанция Джеймс Баучер! 

MWC 2018: Най-важните принадлежности за оцеляване на конгреса в Барселона

Здравейте с един от любимите ми материали в nixanbal.com, които традиционно излизат всяка година в навечерието на Mobile World Congress.…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer