Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниПриложенията за iPhone може да заработят и на Mac от следващата година

Приложенията за iPhone може да заработят и на Mac от следващата година

1071
Написана от  nixanbal 21 декември 2017
Приложенията за iPhone може да заработят и на Mac от следващата година

Онлайн магазинът за приложения в компютрите Mac на Apple е скучно място без особено богат избор и с редки ъпдейти за наличния софтуер, но догодина това може да се промени. Apple ще даде възможност на разработчиците да създават едно приложение, което да може да работи и с тъчскрийн, и с клавиатура и мишка, а така да бъде достъпно и за iPhone, и за Mac. 

Промяната ще дойде още през 2018 г., вероятно по време на WWDC 2018, пише Bloomberg, според които на разработчиците вече няма да се налага да правят две различни приложения за двете платформи iOS и macOS. 

Вместо това програмите ще могат да се използват под тъчкрийн или с клавиатура и мишка в зависимост от платформата, на която се инсталират.

Този ход би бил най-сериозната промяна на софтуерния фронт за Apple от представянето на iOS насам, смятат експерти. 

Не е ясно дали по-горното означава, че предстои пълно унифициране на магазините за приложения за iOS и macOS, но пък новината подклажда слуховете, които в интерес на истината се влачат вече години наред, че Apple планира да слее двете си платформи в една. 

На живо от Москва: Официална премиера на Nokia 5.1, Nokia 3.1 и Nokia 2.1

Здравейте от Москва, където току-що HMD Global представи няколко нови смартфона Nokia. Базираната във Финландия компания обяви новите издания на…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer