Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниПроблемът при презентацията на Face ID не е бъг, но ще бъде запомнен като такъв

Проблемът при презентацията на Face ID не е бъг, но ще бъде запомнен като такъв

4523
Написана от  nixanbal 13 септември 2017
Проблемът при презентацията на Face ID не е бъг, но ще бъде запомнен като такъв

По два микрофона върху ревера на всеки презентатор, по два смартфона за демонстрациите и вероятно за всичко останало, което можеше да не сработи на събитието на Apple вчера, е имало бекъп. Въпреки това на сцената се случи засечка, която Apple не успя да прикрие и днес всички говорят за нея. 

Технологията за разпознаване на лица с цел отключване на новия iPhone X вчера беше демонстрирана от софтуерния гуру в Apple Крейг Федериги. Само че нещата се случиха от втория път, на второто устройство, поставено на банката за демонстрации. 

Face ID отказа да сработи от раз, което за мнозина постави под въпрос доколко добре работи тази нова за компанията технология, заменяща скенера за пръстови отпечатъци в хоум бутона на предишните модели iPhone. 

Оказва се, че при спиране на кадъра от вчерашната презентация се вижда каква е причината Face ID да не отключи първия апарат. На екрана на смартфона пише "Your passcode is required to enable Face ID." - т.е. изисква се въвеждане на парола, за да се активира Face ID. 

А това е стандартно съобщение и защитна мярка при всеки рестарт на iPhone и досега. Съобщението се появява и когато устройството не е било откючвано за по-дълъг период от време. Идеята е, че може да си забравил телефона си някъде и той да е попаднал в чужди ръце. 

Така че проблемът на сцената на най-важната пресконференция на Apple не е точно бъг, но е недоглеждане, което ще остане в историята като много неприятен момент за компанията. А следващата нощ Федериги вероятно не е заспал лесно. 

Първо по Дарик #240: Представяне на Xiaomi Mi 6

Здравейте с брой 240 на технологичната рубрика на nixanbal в Дарик радио! Тази сутрин, точно на Никулден, с Мишо Дюзев…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer