НачалоНовиниSamsung очаква "сериозен спад" в продажбите на смартфони и телевизори през Q2 заради COVID-19

Samsung очаква "сериозен спад" в продажбите на смартфони и телевизори през Q2 заради COVID-19

481
Написана от  nixanbal 29 април 2020
Samsung очаква "сериозен спад" в продажбите на смартфони и телевизори през Q2 заради COVID-19

Samsung публикува днес финансовия си отчет за приключилото на 31 март тримесечие, в който регистрира 5.6% ръст в приходите си на годишна база, но 7.6% спад спрямо предходното тримесечие. Компанията сподели и очакванията си за второто тримесечие на 2020 г., когато прогнозира "сериозно понижение" в продажбите на смартфони и телевизори заради световната пандемия от COVID-19. 

За периода април-юни южнокорейският производител очаква стабилно представяне на бизнеса с компоненти, но и сериозен спад в продажбите и печалбата от някои ключови категории продукти, включително смартфони и телевизори. 

Причината за негативните прогнози е пандемията от COVID-19, която се отразява на търсенето и доведе до затварянето на магазини и фабрики.

През втората половина на 2020 г. Samsung все пак остава на плана си да представи различни нови продукти в премиум сегмента, като потвърди, че ще пусне нов смартфон със сгъваем дисплей и нов модел в серията Galaxy Note. Припомням ви, че според някои слухове Galaxy Fold 2 и новият Note ще бъдат анонсирани на общо събитие през лятото. 

Компанията ще продължи да разширява обхвата на своите 5G продукти с представянето на по-масови/достъпни 5G смартфони.

Какво се случва, ако прекратите договора си с оператор предсрочно?

В България от няколко години вече мобилните оператори нямат право да подновяват автоматично изтеклите срочни договори на клиентите си, а…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer