Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниПроект “Умен дом”: Потребителска електроника от ново поколение

Проект “Умен дом”: Потребителска електроника от ново поколение

3038
Написана от  nixanbal 25 май 2018
Проект “Умен дом”: Потребителска електроника от ново поколение

Темата за умния дом отдавна набира популярност в ежедневния поток технологични новини, като вече почти всички сме чували за дистанционно или автоматично управление на климатичната система, осветлението, алармата вкъщи... Какво обаче могат съвременните електроуреди и останалата потребителска електроника, която големите производители постоянно обновяват? Можем ли да управляваме пералната машина чрез смартфона си, колко качествено вършат задачите си роботизираните прахосмукачки и какво може да ни "каже" хладилникът, ако му осигурим връзка с интернет? 

Как всъщност всичко това е част от една обща екосистема, която превръща нашето "вкъщи" в умен дом?

Nixanbal започва нов проект, видео поредица с подкрепата на Samsung, в която ще говорим по тези въпроси и ще разгледаме още от възможностите на най-съвременните технологии в дома.

Надявам се през следващите седмици да получите полезна и интересна информация, да научите някои нови неща за потребителската електроника, която обикновено сме свикнали да възприемаме без особено вълнение, а и да проследите заедно с мен как новото поколение такива устройства може да улесни ежедневието ни.

Започваме до дни със скорошната ми среща с новото поколение QLED телевизори на корейците, които бих казал, че са в центъра на цялата екосистема, за която говорим. Но повече за това - очаквайте в nixanbal.com...

За мен е важно да отбележа също, че всички уреди, които тествам в този проект, ще са инсталирани в собствения ми дом или в среда, близка до домашната. 

Новата рубрика на nixanbal тръгва по улиците на Умния град

Умен дом, умен град, самоуправляващи се автомобили, интернет на нещата, 5G. Това са пет от ключовите теми, които доминираха конференциите…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer