Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниПроект “Умен дом”: Потребителска електроника от ново поколение

Проект “Умен дом”: Потребителска електроника от ново поколение

4391
Написана от  nixanbal 25 май 2018
Проект “Умен дом”: Потребителска електроника от ново поколение

Темата за умния дом отдавна набира популярност в ежедневния поток технологични новини, като вече почти всички сме чували за дистанционно или автоматично управление на климатичната система, осветлението, алармата вкъщи... Какво обаче могат съвременните електроуреди и останалата потребителска електроника, която големите производители постоянно обновяват? Можем ли да управляваме пералната машина чрез смартфона си, колко качествено вършат задачите си роботизираните прахосмукачки и какво може да ни "каже" хладилникът, ако му осигурим връзка с интернет? 

Как всъщност всичко това е част от една обща екосистема, която превръща нашето "вкъщи" в умен дом?

Nixanbal започва нов проект, видео поредица с подкрепата на Samsung, в която ще говорим по тези въпроси и ще разгледаме още от възможностите на най-съвременните технологии в дома.

Надявам се през следващите седмици да получите полезна и интересна информация, да научите някои нови неща за потребителската електроника, която обикновено сме свикнали да възприемаме без особено вълнение, а и да проследите заедно с мен как новото поколение такива устройства може да улесни ежедневието ни.

Започваме до дни със скорошната ми среща с новото поколение QLED телевизори на корейците, които бих казал, че са в центъра на цялата екосистема, за която говорим. Но повече за това - очаквайте в nixanbal.com...

За мен е важно да отбележа също, че всички уреди, които тествам в този проект, ще са инсталирани в собствения ми дом или в среда, близка до домашната. 

ВИДЕО: Проект за умен паркинг стартира в Бургас

Когато по-рано тази година стартирахме съвместния проект УМЕН ГРАД с VIVACOM, изобщо не предполагах колко неща се случват в България…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer