Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниProject N е нова концепция в сферата на носимите технологии от Sony

Project N е нова концепция в сферата на носимите технологии от Sony

5628
Написана от  nixanbal 14 март 2016
Project N е нова концепция в сферата на носимите технологии от Sony

Sony представи Project N - слушалки, които се носят на врата като колие и се отличават от всички други модели по една важна подробност - не докосват ушите ви. Това е първият проект на новосформирания отдел за проучвания и разработки Sony Future Lab.

Слушалките Project N са опит да се надникне в бъдещето на носимите технологии, където заетите ръце, оплитането в кабели и носенето на тежки очила със странни форми не съществуват.

Идеята зад тези слушалки е да се носят като колие на врата, а звукът от тях да бъде насочен нагоре към ушите ви, така че само вие да го чувате. В същото време околният шум няма да бъде изолиран, така че можете успоредно да водите разговор с някого или просто да следите пътната обстановка, докато отивате с колело към работа и слушате радио. 

Устройството има гласов контрол и камера, с което се доближава до Google Glass, но в по-опростен вариант, а връзката с телефона е през Bluetooth и NFC. 

За момента това е само концепция, но предстои да проследим дали японците няма скоро да започнат масово производство. И на MWC 2016 стана ясно, че компанията прави опити да надникне в бъдещето, представяйки няколко концептуални идеи от сферата на Интернет на нещата.

Роумингът в ЕС отпада, но с колко МВ трафик ще разполагаме в чужбина?

Честит 15 юни! Денят, в който таксуването при роуминг в границите на Европейския съюз най-после получи дълго чакания рестарт. От…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer