Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниПускат възможност за мобилни разплащания чрез ръкавици за Олимпиадата в Пьонгчанг

Пускат възможност за мобилни разплащания чрез ръкавици за Олимпиадата в Пьонгчанг

1171
Написана от  nixanbal 09 февруари 2018
Пускат възможност за мобилни разплащания чрез ръкавици за Олимпиадата в Пьонгчанг

По случай стартиращата днес Олимпиада в Пьонгчанг Visa обяви, че ще предлага три вида аксесоари за безконтактни разплащания. Става въпрос за устройствата Visa Lotte Card - стикер, значка и ръкавици, които могат да се използват в рамките на Зимната олимпиада 2018.

Аксесоарите за безконтактни разплащания от Visa и Lotte Card са снабдени с вграден чип с възможност за предварително зареждане с определена сума.

Visa Lotte Card Wearable Badge 2

Oт старта на Олимпиадата посетителите могат да плащат за покупките си само с доближаване на аксесоарите до безконтактните POS терминали на Visa. Въпросните аксесоари могат да бъдат закачени на телефона, закрепени на дреха или да се носят на ръцете - в случая с ръкавиците.

Visa Lotte Card Wearable Sticker 2

Разплащанията с аксесоарите ще бъдат възможни на всички места, където се провеждат състезания от Олимпийските игри, както и в официалните представителни магазини на Олимпиадата. Освен в Южна Корея, те ще могат да се ползват при плащане на всички POS терминали в света, които работят с технологията EMV NFC, обясняват от компанията.

Звучи интересно, но дали може да стане масов метод за разплащания в ежедневието или по-скоро само за подобни събития?

Франция разследва Apple за умишлено забавяне на стари модели iPhone

Френската прокуратура разследва Apple във връзка с планираната амортизация на стари модели iPhone, съобщи във вторник Агенция Франс Прес. Ако…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer