Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниQualcomm е възобновила доставките към Huawei

Qualcomm е възобновила доставките към Huawei

1185
Написана от  nixanbal 25 септември 2019
Qualcomm е възобновила доставките към Huawei

След поставянето на Huawei в "черния списък" на Тръмп търговските отношения между китайската компания и американските ѝ партньорски предприятия бяха замразени и поставени под въпрос. Оказва се, че Qualcomm все пак е намерила вратичка, за да възобнови доставките си към Huawei. 

Информацията идва от главния изпълнителек директор на Qualcomm Стив Моленкопф, който е потвърдил пред caixinglobal.com, че бизнес отношенията им с Huawei са били възстановени. Не се посочва обаче дали всичко върви гладко, както допреди войната между САЩ и Китай да ескалира, а още по-малко е ясно какви компоненти доставя американският чипмейкър на китайските си партньори. 

Моленкопф обаче е споделил, че търси решение тези отношения да продължат в дългосрочен план. 

Huawei всъщност до голяма степен има независимост по отношение на чиповете и произвежда сама серията Kirin за своите устройства. Заради мащабното производство и сериозен брой модели и доставки обаче се налага компанията да разчита и на допълнителни поръчки от други производители - и за чипове, и за други компоненти. 

Преди време се появи информация, че само за 2018 г. американските компании са генерирали над $11 милиарда приходи от бизнеса си с Huawei. В този списък влизат Qualcomm, Intel и Micron. 

MWC 2019: Най-важните принадлежности за оцеляване на конгреса в Барселона

Ето го и най-хубавото време в годината, или поне по моя календар. През февруари, когато тук, в България, е все…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer