НачалоНовиниQualcomm най-вероятно ще откаже офертата за придобиване от Broadcom (потвърдено)

Qualcomm най-вероятно ще откаже офертата за придобиване от Broadcom (потвърдено)

365
Написана от  nixanbal 13 ноември 2017
Qualcomm най-вероятно ще откаже офертата за придобиване от Broadcom (потвърдено)

Преди няколко дни мрежата гръмна с новината за възможното придобиване на Qualcomm от конкурентната Broadcom, за която беше потвърдено, че е отправила оферта в размер на общо $130 милиарда. Въпреки че колосалната сума щеше да превърне евентуалната сделка в най-голямата за пазара някога, малко вероятно е да се стигне до финализирането й, пише Reuters. 

Според източника Qualcomm ще откаже офертата още тази седмица, като основната причина е, че сумата не отговаря на очакванията. Тепърва предстои официално становище на борда на директорите. 

Информаторите на Reuters са споделили още, че Broadcom обмисля дали да направи по-добра оферта, но засега не е взето решение за такъв ход. 

13 ноември, 16:10 часа: Официално е - Qualcomm публикува съобщение, с което отхвърли непоисканата оферта за придобиване на Broadcom от 6 ноември. В съобщението се казва, че предложението подценява лидерската позиция на Qualcomm в областта на мобилните комуникации и възможностите за бъдещо развитие. Цялото изявление - цък

Мтел става A1 България: 5 важни въпроса около ребрандинга

На 20 септември в сайта на Telekom Austria Group, под чиято шапка е Мтел, беше публикувано прессъобщение, оповестяващо предстоящи важни…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer