НачалоНовиниQualcomm потвърди, че е получила оферта за придобиване от Broadcom срещу колосалните $130 милиарда

Qualcomm потвърди, че е получила оферта за придобиване от Broadcom срещу колосалните $130 милиарда

783
Написана от  nixanbal 06 ноември 2017
Qualcomm потвърди, че е получила оферта за придобиване от Broadcom срещу колосалните $130 милиарда

Qualcomm пусна официално съобщение, с което потвърди излязлата през уикенда неофициална информация за възможното им придобиване от Broadcom. Оказва се, че последните са предложили $130 милиарда, което би превърнало евентуалната сделка в най-мащабната някога в технологичния свят, a Broadcom - в третия най-голям производител на чипове.

Офертата идва в добре преценен момент - акциите на Broadcom са се увеличили с 60 на сто през последната година, докато бъдещето на Qualcomm е разклатено от пререканията им с Apple. Всъщност придобиването би могло да доведе до по-бързо разрешаване на тези спорове

Предложението предстои да бъде обмислено от борда на директорите на Qualcomm и техните финансови и юридически съветници, като следващото официално изявление от чипмейкъра ще дойде при взето решение. По информация от Bloomberg обаче първите коментари са, че предложената сума подценява Qualcomm. 

А сумата са колосалните $130 милиарда, включващи и $25 милиарда дълг. 

Ако двете компании се слеят, Broadcom ще се превърне в третия най-голям производител на чипове в света - след Intel и Samsung. 

OLED телевизори, 4k проектор с ултра къс фокус и LED лампа с говорител, или какво показа Sony в сърцето на Европа

В края на февруари, два дни преди Световния мобилен конгрес в Барселона, имах възможността да присъствам на ежегодната европейска конференция…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer