Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниQualcomm потвърди, че новите модели iPhone може да използват по-бавни модеми

Qualcomm потвърди, че новите модели iPhone може да използват по-бавни модеми

2786
Написана от  nixanbal 26 юли 2018
Qualcomm потвърди, че новите модели iPhone може да използват по-бавни модеми

Qualcomm няма да е доставчик на модема за следващите смартфони на Apple, стана ясно от традиционния разговор на чипмейкъра с анализаторите при оповестяването на финансовите резултати. Новите модели iPhone вероятно ще разчитат на модеми от Intel. 

Смятаме, че Apple възнамерява да използва единствено модеми от наш конкурент за следващите модели iPhone, казва пред анализаторите главният финансов директор на Qualcomm Джордж Дейвис.

Причината за това решение изглежда са продължаващите отдавна съдебни спорове между Apple и Qualcomm. 

Информацията всъщност означава, че следващият iPhone няма да поддържа най-високите скорости, достъпни в мобилните мрежи в момента. В България това не е от значение, но на големите пазари, където телекомите осигуряват такива скорости и където продажбите на iPhone са ключови за Apple, потребителите имат допълнителна причина да се замислят при избора си. 

От Qualcomm посочват, че това не означава, че отношенията им с Apple са окончателно прекъснати и не изключват възможността в бъдеще пак да работят заедно. 

Досега Apple използваше и модеми на Qualcomm, и такива от Intel, като първите осигуряваха на смартфоните им по-високи скорости. 

Първите 5G тестове в България започват до края на лятото, но изграждането на пълнокръвна мрежа е под въпрос

Тази седмица беше доста интензивна откъм събития в технологичния ресор, като VIVACOM и Теленор използваха два поредни дни, за да…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer