Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниQualcomm представи новия премиум чипсет с 5G поддръжка Snapdragon 855

Qualcomm представи новия премиум чипсет с 5G поддръжка Snapdragon 855

2001
Написана от  nixanbal 05 декември 2018
Qualcomm представи новия премиум чипсет с 5G поддръжка Snapdragon 855

На Snapdragon Technology Summit в Хавай Qualcomm представи днес новия си премиум чипсет за мобилни устройства Snapdragon 855. Това е мобилната платформа, която ще залегне в основата на спецификациите на повечето флагман смартфони през 2019 г., а ключов елемент от характеристиките ѝ е поддръжката на 5G. 

Детайлите за Snapdragon 855 все още се чакат, но на събитието беше обявено името на чипсета, а освен това знаем, че ще поддържа 5G и ще извършва тежки AI задачи благодарение на многоядрения Qualcomm AI Engine. Последният обещава 3 пъти по-голяма производителност в сферата на изкуствения интелект спрямо предишния Snapdragon 845. 

Чипсетът идва и с първия в света Computer Vision (CV) ISP, който позволява изключителна изчислителна мощ при снимки и видеозапис. 

Чипмейкърът обещава по-добро изживяване при гейминг, а също така обяви Qualcomm 3D Sonic Sensor - първият в света комерсиално достъпен ултразвуков скенер за пръстови отпечатъци. Той ще бъде интегриран под екраните на смартфоните и ще позволява сканиране, дори при мокри и мазни пръсти. 

По време на Snapdragon Technology Summit един от висшите мениджъри на Samsung Electronics America потвърди, че компанията планира през първата половина на 2019 г. да пусне в САЩ първия 5G смартфон, базиран тъкмо на Snapdragon 855 и модема 5G X50. 

ВИДЕО: Умните кофи за боклук в София

Знаете ли, че една малка черна кутия може да промени начина, по който се организира целият процес на сметосъбирането във…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer