Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниQualcomm Snapdragon 700 е нова серия чипсети за смартфони от полупремиум клас

Qualcomm Snapdragon 700 е нова серия чипсети за смартфони от полупремиум клас

1363
Написана от  nixanbal 02 март 2018
Qualcomm Snapdragon 700 е нова серия чипсети за смартфони от полупремиум клас

Qualcomm обяви на MWC 2018 новата си серия чипсети Snapdragon 700, без да представя конкретен модел и спецификации. За платформата все пак е ясно, че ще бъде подчинена на премиум чипсетите Snapdragon 800 и по-нагоре от Snapdragon 600. Това означава, че на Snapdragon 700 ще се базират смартфони от висок клас, но все пак една идея по-надолу от най-напомпаните флагмани. 

Snapdragon 700 Series ще добави към полуфлагманите изчисления на база AI, които ще се случват в самото устройство, ще подобри производителността, камерите и живота на батериите. 

Смартфоните с новите чипсети на Qualcomm ще разчитат на 2 пъти по-бързи AI изчисления и на до 30% по-висока енергоефективност спрямо платформата Snapdragon 660. Snapdragon 700 ще поддържа и бързо зареждане Quick Charge 4+.

По отношение на камерите ще бъде включен Spectra ISP, който ще позволи висококачествени снимки при ниска осветеност, слоумоушън видеозапис и AI способности. 

Първите бройки за тестове на новата чипсет платформа ще бъдат доставени до края на полугодието, така че вероятно през втората половина и по-конкретно в края на 2018 г. може да видим и първите смартфони със Snapdragon 700. 

GoPro HERO 7 Black предлага изцяло нова система за стабилизация

GoPro представи новото поколение на популярните си екшън камери, което включва три модела и чисто нова система за стабилизация при…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer