Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниQualcomm Snapdragon 700 е нова серия чипсети за смартфони от полупремиум клас

Qualcomm Snapdragon 700 е нова серия чипсети за смартфони от полупремиум клас

1444
Написана от  nixanbal 02 март 2018
Qualcomm Snapdragon 700 е нова серия чипсети за смартфони от полупремиум клас

Qualcomm обяви на MWC 2018 новата си серия чипсети Snapdragon 700, без да представя конкретен модел и спецификации. За платформата все пак е ясно, че ще бъде подчинена на премиум чипсетите Snapdragon 800 и по-нагоре от Snapdragon 600. Това означава, че на Snapdragon 700 ще се базират смартфони от висок клас, но все пак една идея по-надолу от най-напомпаните флагмани. 

Snapdragon 700 Series ще добави към полуфлагманите изчисления на база AI, които ще се случват в самото устройство, ще подобри производителността, камерите и живота на батериите. 

Смартфоните с новите чипсети на Qualcomm ще разчитат на 2 пъти по-бързи AI изчисления и на до 30% по-висока енергоефективност спрямо платформата Snapdragon 660. Snapdragon 700 ще поддържа и бързо зареждане Quick Charge 4+.

По отношение на камерите ще бъде включен Spectra ISP, който ще позволи висококачествени снимки при ниска осветеност, слоумоушън видеозапис и AI способности. 

Първите бройки за тестове на новата чипсет платформа ще бъдат доставени до края на полугодието, така че вероятно през втората половина и по-конкретно в края на 2018 г. може да видим и първите смартфони със Snapdragon 700. 

Казуо Хирай слиза от поста главен изпълнителен директор на Sony, поема го финансовият директор

Sony обяви, че Казуо Хирай слиза от поста на главен изпълнителен директор и вече ще бъде председател на компанията. Длъжността…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer