Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниРъководителят на проекта за електромобила на Apple напуска компанията

Ръководителят на проекта за електромобила на Apple напуска компанията

6611
Написана от  nixanbal 25 януари 2016
Ръководителят на проекта за електромобила на Apple напуска компанията

Оглавяващият проекта за електрическия автомобил на Apple Стив Задески напуска компанията. Това съобщи The Wall Street Journal, посочвайки, че решението е взето поради лични причини и няма общо с представянето на екипа. 

Задески, който преди това е работил по проектите за iPod и iPhone, напуска компанията след 16 години в нея. 

Въпреки че Apple досега не е потвърдила официално, че подготвя собствен електромобил, това личи по редица признаци. Привличането на кадри от Tesla, Ford и Mercedes-Benz, както и интересът на Тим Кук към BMW i3 са само част от тях. 

Все още не е ясно кога е последният работен ден на Задески в Apple, нито кой ще заеме мястото му начело на проекта за електромобила.

Електромобилът BMW-i3

Припомням ви, че през 2014 г. Тим Кук посещава щабквартирите на BMW, проявявайки интерес към производствения процес на електрическия i3. Първоначално се говореше, че Apple ще базира своята кола на този модел, но комуникацията между двете компании е била преустановена, тъй като Кук е решил да създаде своята смарт кола сам, започвайки от нула. BMW от своя страна са били внимателни в споделянето на ноу-хау.

Все пак не е изключено разговорите между Apple и BMW да бъдат подновени, смята един от източниците, цитирани от Reuters. 

Снимки и първи впечатления от достъпния офис помощник Brother DCP-1622WE

Когато получих предложение от Brother да взема за един бърз тест драйв многофункционалното им лазерно устройство DCP-1622WE си казах "Tа…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer