Samsung #WithGalaxy

НачалоНовиниРазкриха детайли за необявените iPad Pro, iPhone 9 и AirTags в кода на iOS 14

Разкриха детайли за необявените iPad Pro, iPhone 9 и AirTags в кода на iOS 14

1841
Написана от  nixanbal 10 март 2020
Разкриха детайли за необявените iPad Pro, iPhone 9 и AirTags в кода на iOS 14

Детайли за цял куп необявени устройства на Apple бяха разкрити в изтекъл код на iOS 14 от сайта 9to5mac.com. Благодарение на този сайт научаваме подробности за нов iPad Pro, AirTags и бюджетния смартфон на Apple, който финално изглежда ще се нарича iPhone 9. 

За новото поколение на iPad Pro се потвърждава, че ще разполага с тройна основна камера, точно както чухме в по-ранни слухове. Трите камери ще бъдат стандартна широкоъгълна, суперширокоъгълна и телефото камера, а ще има и 3D ToF сензор. За последния се очаква да отключи нови възможности в сферата на AR за таблета. 

iPhone 9 пък вече е почти изцяло изяснен продукт, но все пак се потвърждава името му, както и някои от характеристиките, сред които скенер за пръстови отпечатъци Touch ID и функцията Express Transit на Apple Pay. Последната не е достъпна за стария iPhone 6, а неговите собственици са част от потребителите, които Apple иска да прехвърли към новия си достъпен модел. 

В кода на iOS 14 има още информация за промени в Apple TV, касаещи и дистанционното, което се очаква да бъде съвсем ново със следващата версия на устройството. Става ясно още, че ще има ново приложение за тренировки в Apple TV, което ще позволява на потребителите да свалят на телевизора си видеа с различни тренировъчни планове. Данните от тях ще могат да се синхронизират с Apple Watch, а интеграция с Apple Music ще позволява трениращите да слушат и любимите си парчета.

И последното парченце информация в кода на iOS 14 засяга т.нар. AirTags - малки физически чипове, които ще се прикрепват към различни обекти и ще позволяват следене на местонахождението им през смартфон приложение. Подобни устройства се предлагат от редица други компании. Новите подробности потвърждават, че таговете на Apple ще имат сменяеми батерии, че ще могат да издават звук за по-лесно откриване, а собствениците на новите смартфони iPhone ще могат да използват и AR, за да ги намерят.

Франция разследва Apple за умишлено забавяне на стари модели iPhone

Френската прокуратура разследва Apple във връзка с планираната амортизация на стари модели iPhone, съобщи във вторник Агенция Франс Прес. Ако…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer