Умен град @ nixanbal

НачалоВидео ревюВИДЕО: Разопаковане и първа среща с Huawei P9 lite mini

ВИДЕО: Разопаковане и първа среща с Huawei P9 lite mini

3849
Написана от  nixanbal

Huawei P9 Lite mini е един от актуалните в момента смартфони на пазара, който се подвизава в ценова категория около 300 лв. без договор към оператор. Апаратът предлага сравнително скромен списък екстри, но сред характеристиките му се отличават метално тяло, скенер за пръстови отпечатъци и прилична батерия. В следващото пред-хелоуинско видео ви предлагам бързо разопаковане на модела и оглед на дизайна и интерфейса му...

В кутията на Huawei P9 lite mini ще ви посрещне първо самият телефон, който има приятно метално тяло и веднага ще забележите, че е оборудван с два SIM слота, но ще се върнем на това след малко. Нататък ще откриете единствено иглата, с която се изваждат гнездата за SIM картите, няколко книжки с информация за модела, както и стандартно зарядно с microUSB, а не USB Type-C накрайник.

Връщам се към Huawei P9 lite mini, който наистина е атрактивно за цената си устройство. Приятно впечатление ще ви направи семплият дизайн на металния му корпус, върху който отзад веднага ще забележите и скенер за пръстови отпечатъци.

Screen Shot 2017-10-31 at 11.19.12

Дисплеят е с 5" диагонал, IPS панел и HD резолюция, което е съвсем приемливо за този ценови клас и картината всъщност не е никак лоша. Операционната система е миналогодишният Android 7.0 Nougat и е покрита от фирмения интерфейс на компанията, който ще ви посрещне с директно изсипани върху екрана иконки, но за щастие в настройките предлага и опция те да са отделени в меню.

Конфигурацията включва 4-ядрен процесор с чипсета Snapdragon 425 на Qualcomm, 2 GB RAM и 16 GB вградена памет, както и microSD слот. Имайте предвид, че вместо карта памет можете да ползвате втора nanoSIM карта, а на пазара се предлага както двусимов, така и вариант само с един SIM слот.

Huawei P9 lite mini @ nixanbal.com

Колкото до камерата - тя е с 13 МР сензор, до който има LED светкавица. Очакванията към камерафон за около 300 лв., разбира се, не могат да са високи, но все пак снимките са подходящи за споделяне в социалните мрежи, а в интерфейса дори разполагате с някои допълнителни режими - HDR, Panorama, таймлапс и слоумоушън видеозапис, както и ръчни настройки при снимки и клипове, което беше изненада.

Huawei P9 lite mini @ nixanbal.com

Завършвам с батерията, която е с капацитет 3020 mAh и звучи обещаващо, особено при по-скромен дисплей и без купища допълнителни екстри, които да я тормозят. Ще отделя време, за да ползвам P9 lite mini като основен телефон за няколко дни, за да проверя колко ще издържа далеч от зарядното, но отсега залагам на пълни два дни.

Huawei P9 lite mini @ nixanbal.com

Това беше разопаковане и кратък поглед към P9 lite mini, на който Huawei в момента разчита в бюджетния ценови сегмент. Ако видеото ви е харесало, ще се радвам да оставите мнение в коментарите, както и дали бихте искали да виждате повече подобни клипове на по-достъпни смартфони.

Гал Гадот е жури в нов конкурс за смартфон фотографии на Huawei

Huawei обяви днес старта на нов конкурс за смартфон фотографии, който ще носи името Huawei "Next Image Mobile Photography" и…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer