НачалоНовиниРазработчиците вече получават тестовия компютър с процесор на Apple

Разработчиците вече получават тестовия компютър с процесор на Apple

520
Написана от  nixanbal 29 юни 2020
Разработчиците вече получават тестовия компютър с процесор на Apple

На 22 юни Apple обяви, че започва преход от процесори на Intel към свои собствени за компютрите си Mac, като тогава стана ясно, че първото устройство с Apple Silicon ще бъде на пазара преди края на 2020 г. Днес пък разбрахме, че разработчиците, които дотогава трябва да подготвят своите приложения за работа с новата платформа, вече получават тестовия компютър с процесор на Apple. 

На WWDC 2020 Тим Кук обяви, че разработчиците скоро ще могат да получат тестова машина, която ще бъде с дизайна на Mac mini, а като конфигурация ще включва чипсет Apple A12Z, 16 GB RAM и 512 GB SSD. Операционната система пък е току-що обявената macOS Big Sur, която ще излезе като ъпдейт за настоящи устройства наесен. 

В мрежата вече се появиха снимки на въпросната тестова машина, което означава, че Apple е успяла да я предостави в ръцете на разработчиците само за няколко дни и те могат да започнат с работата по софтуера си, така че да го направят пригоден за работа под процесорите на компанията. 

Въпросният тестов Mac mini, т.нар. Developer Transition Kit, не е устройство, което излезе на пазара. Но Apple обяви, че ще пусне първия си Mac със свой процесор още тази година. Според слухове това може да е изцяло нов 24" iMac с вдъхновен от iPad Pro дизайн. 

Освен това обаче в близките месеци ще видим и нови компютри Mac с процесори Intel, обявиха от Apple. Преходът към изцяло преминаване към Apple Silicon за всички модели Mac се очаква да приключи до 2 години. 

снимката най-горе е от Axel Roest @axello

 

VIVACOM е в преговори с Apple за продажбата на iPhone

След като в средата на юли 2019 г. стана ясно, че БТК ЕАД, компанията зад българския телеком VIVACOM, е подала жалба…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer