Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниRevolut стъпва в България и вече позволява откриване на сметки в лева

Revolut стъпва в България и вече позволява откриване на сметки в лева

1645
Написана от  nixanbal 15 април 2019
Revolut стъпва в България и вече позволява откриване на сметки в лева

Британското приложение Revolut, което е дигитална алтернатива на конвенционалните банки, стартира дейност в България. Новината дойде с официално прессъобщение до медиите от новооснования български офис на компанията, който предстои да се разширява през следващите месеци. 

Revolut

Revolut и досега се ползваше от българските потребители, като до момента те са над 30 000 и се увеличават с около 100 дневно. С официалния старт на услугата у нас обаче се добавя възможност за откриване на сметки в лева, а освен това приложението е локализирано. 

Една от близките цели на компанията е да предостави допълнителни услуги, включително платформа за търговия с акции без комисионна.

„България е атрактивен пазар за нас, тъй като се превръща в регионален финтех център, но въпреки това клиентите на местни банки продължават да плащат високи такси за ежедневни услуги като кеш тегления и скъпи банкови преводи, които отнемат ненужно време. Присъствието ни в България ще запълни липсващото между съвременните нужди на клиента и решенията, които финтех секторът предлага,” казва Ник Сторонски, основател и главен изпълнителен директор на Revolut (на снимката).

Приложението има стандартна версия, която е безплатна. Но се предлага и в два платени варианта с допълнителни функционалности - Premium (7.99 евро на месец) и Metal (13.99 евро на месец), при който има и кешбек програма. 

Сред основните плюсове на Revolut са разплащанията без такси в чужбина в 150 валути, възможността за обмен в 29 валути, както и безплатни местни и международни парични преводи. 

Ползвате ли вече Revolut? Ще се радвам да споделите опита си с него в коментарите.

Посетих сервиза на Теленор - ето какво се случва вътре

Ето че и на мен ми се случи да вляза в сервиз за мобилни телефони. Въпреки че никога не ми…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer