НачалоВидео ревюРевю на ADATA SE730

Ревю на ADATA SE730

2920
Написана от  nixanbal

ADATA SE730 е суперкомпактна външна SSD памет, която пристига в устойчива метална опаковка със защита от прах и вода. Това е и най-малкият външен SSD диск, който използва новия USB Type-C конектор. 

ADATA SE730 е у мен вече близо месец и след като ви го представих в “Първо по Дарик“ преди няколко седмици, сега дойде време за краткото му видеоревю. 

SSD дискът се предлага в една единствена версия с 250 GB капацитет, което в моя случай е два пъти повече от паметта на 4-годишния ми лаптоп. Тъкмо затова използвам SE730 като вариант да увелича свободното място за временно съхранение на файлове, предимно видео.  

ADATA SE730

В комплекта на устройството ще откриете единствено кратко упътване, кабел с USB Type-C към стандартен USB конектор и самия SSD диск. С наличния кабел можете да свързвате SE730 към MacBook и PC, но имайте предвид, че е възможно да го свържете и със смартфона си с Android. За целта обаче ще трябва да се сдобиете с допълнителен кабел. 

ADATA SE730 има суперкомпактно метално тяло в златист цвят с тегло 33 грама, което е малко по-голямо от кибритена кутийка или малко по-малко от 4G Wi-Fi модема ми.

ADATA SE730

USB type-C портът е защитен с пластмасово капаче, което стои леко неудобно, докато използвате паметта, но пък благодарение на него тя има IP68 сертификат със защита от прах и вода. Можете да потопите SE730 на дълбочина до 1.5 метра за до 60 минути. Не че бихте го направили, но няма да се притеснявате за данните си в диска, ако го залеете с течност или раницата ви прогизне от дъжда.

Устройството покрива и военния стандарт 810G за устойчивост на шок, което означава, че и изпусканията не са заплаха за информацията ви.

ADATA SE730

SE730 осигурява скорост за пренос на данни до 500 MB/s при писане и четене на информация. Според производителя 5 GB файл може да бъде прехвърлен за 16 секунди, а в моя тест 2.5 GB бяха записани върху диска за 11 секунди. 

ADATA SE730

ADATA SE730 пристига скоро на българския пазар, като цената му за Европа е около 250 лв. 

Европа премахва неоправданото блокиране на географски принцип за потребителите в интернет

Край с дискриминационната практика в някои онлайн магазини на територията на Европейския съюз, която блокира потребители заради тяхното местонахождение и…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer