НачалоВидео ревюРевю на LG PuriCare

Ревю на LG PuriCare

2386
Написана от  nixanbal

Ето че отново е онова време в годината, в което качеството на въздуха в столицата, а и не само, става все по-обсъждан проблем, а инсталираните на различни точки в града сензори започват да светят в червено, отчитайки все по-високи нива на фини прахови частици. Логично е в такава среда пазарът на уредите за пречистване на въздуха да процъфтява, а вие да се запитате "няма ли да ми дадат да правя ревю на някой" от тях... Е, дадоха ми!

Вкъщи от седмица вече е моделът LG PuriCare, който се оказа може би най-интересното предложение в тази продуктова категория у нас. В следващото видео ще ви споделя впечатленията си от пречиствателя на въздух на LG, ще ви разкажа кое е специалното му качество, което би ме накарала да го купя, а накрая вероятно ще сте си отговорили на въпроса струва ли си инвестицията в подобно нещо...

Започвам с дизайна на устроството, което се оказа високо почти колкото мен, въпреки че на картинка ми изглеждаше не по-голямо от ваза. С цилиндричната си форма LG PuriCare има супер футуристична визия и адекватен дизайн, който би се вписал в интериора на бих казал почти всеки дом. Всъщност когато при разопаковането на пречиствателя вкъщи попитах къде и как трябва да бъде поставен, хората от LG казаха, че това си е лично моя работа и позицията му няма никакво отношение към качеството на работа.

LG PuriCare

Тялото на LG PuriCare всъщност е разполовено, а най-отгоре има повдигаща се глава, или т.нар. Clean Booster. Реално можем да възприемем конструкцията като два пречиствателя един върху друг, които заедно имат много по-сериозна мощ и по-голям капацитет, достатъчен за помещение от над 90 кв.м.

Потокът на въздуха влиза в долната част от най-ниското ниво и излиза през средата, а от там пък горният модул поема своя мръсен въздух и го изпуска отгоре. Тук идва ролята и на Clean Booster-a, който може да се активира по желание и когато го включите започва с допълнителна сила да разпръсква пречистения въздух, при това има възможност да се върти на 70 градуса. Целта на цялата тази система е да се пречиства максимален обем въздух за най-кратко време и той да достига до всеки край на помещението. По спецификации обхватът на въздушния поток от Clean Booster-а е повече от 7 метра.

Този Clean Booster съдържа и контролния панел. Върху металната му повърхност са сензорните бутони, с които можете да променяте режима и мощността на работа, скоростта на движение на главата и дали тя изобщо да се върти. Можете още да избирате индекса за кой тип прахови частици искате да виждате върху дисплея, а също и да посочите след колко часа уредът да се изключи автоматично.

LG PuriCare

Тук ще отбележа, че в нормален режим на ползване пречиствателят е абсолютно безшумен. Когато обаче решите да се възползвате от повече мощ, за да пречистите въздуха в помещението по-бързо - оборотите се повишават и вентилаторът вече ясно се усеща. През последните дни използвах машината в автоматичен режим и не се случи нито веднъж да я чуя как работи.

И така стигам до режимите на ползване. Както споменах по-горе - с PuriCare сякаш имате два сдвоени уреда, с два отделни филтъра. Това позволява да избирате дали да работят заедно или пък да активирате само единия. Всъщност дизайнът има и по-специална идея - долният филтър разпространява пречистения въздух на нивото, на което обикновено пълзят или си играят малки деца. В моя случай автоматичният режим избираше сам кога и колко интензивно да работи, като единствено държах Clean Booster-ът да е винаги включен. Защото от една страна разпространява чистия въздух към всеки ъгъл на помещението, а от друга - самото раздвижване на въздуха в стаята действа освежаващо.

Смисълът от стилния дизайн и интелигентните режими на работа обаче са никакви, ако зад имитиращите снежинки бели покривни панели не стоят съответните качествени филтри. Тук всъщност идва основното предимство на тази машина, заради което си струва да обмислите има ли място в дома ви. LG PuriCare има две филтриращи системи, съставени от по няколко филтъра. Работата им е да премахват от въздуха едрите прахови частици (PM 10), фините прахови частици (PM 2.5) и дори алергените с размер от 0~2.5 μm (PM 1.0). Има и йонизатор.

LG PuriCare

Другата ценна за мен характеристика на уреда - всъщност любимата ми - е допълнителният филтър за миризми. Въпросният е изключително полезен, когато живеете в апартамент, при който кухнята и всекидневната са едно общо помещение. Защото, колкото и хайтек абсорбатор да притежаваш, ароматът на вечерята понякога остава за по-дълго, отколкото бихме искали.

Данните за концентрацията на фините прахови частици и миризмите се отразяват чрез светлинни индикатори върху споменатия по-горе умен дисплей. От едната му страна ще виждате индекс за праха, а от другата - за миризмите, като общото качество на въздуха е на база средния резултат от двете. Благодарение на подсветката можете да се ориентирате каква е средата и без да проверявате цифрите, като зеленото логично означава чист въздух, а жълто, оранжево и особено червеното - нужда от пречистване.

Въздухопречиствателят на LG е част и от платформата им за умен дом ThinQ, което означава, че можете да управлявате PuriCare и чрез приложение на смартфона си - Android или iPhone. Също през мобилния можете да проследите какви са били показателите назад във времето, както и да следите от разстояние качеството на въздуха в дома си. Така ще сте сигурни, че винаги ще се прибирате в здравословна среда, дори да не оставяте пречиствателя включен по цял ден, а само час-два преди да тръгнете от работа.

LG PuriCare

Цената на LG PuriCare е около 2500 лв., което го поставя в най-високия ценови сегмент на тази продуктова категория, или поне сред популярните у нас решения. Смисъл да изберете точно този уред пред конкурентните предложения има заради три основни неща - заради филтъра за най-фините прахови частици - т.нар. алергени, заради филтъра за миризми, както и заради големия капацитет и цялостния начин на работа на устройството, даващ възможност да насочвате въздуха към малките деца на пода, а също и към всеки ъгъл на помещението.

LG PuriCare излиза на пазара в България през февруари. 

Посетих сервиза на Теленор - ето какво се случва вътре

Ето че и на мен ми се случи да вляза в сервиз за мобилни телефони. Въпреки че никога не ми…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer