НачалоВидео ревюВИДЕО: Ревю на Rowenta Smart Force Cyclonic Connect

ВИДЕО: Ревю на Rowenta Smart Force Cyclonic Connect

2087
Написана от  nixanbal

Не съм ви споделял, но тестовете на роботизирани прахосмукачки са ми сред любимите. От една страна виждаш как технологиите променят една уж скучна категория потребителска електроника, а от друга - цяла седмица някой друг върши мръсната работа вкъщи вместо теб. Затова едва ли ще ви изненадам колко се зарадвах, когато покрай едно друго видео, което снимахме за марката, получих възможността да ползвам новия робот на Rowenta - Smart Force Cyclonic Connect. Той щъка из апартамента вече няколко дни и е време да ви споделя впечатленията си в следващото видео...

Rowenta всъщност е име, което добре познаваме от различни продуктови категории, включително тази на конвенционалните прахосмукачки. Роботите обаче са новата посока, в която компанията е поела, а настоящият модел е най-интересното й предожение към момента.

Rowenta Smart Force Cyclonic Connect @ nixanbal

Ще започна като се хвана за последната дума от дългото име на робота - Connect. Това подсказва, че прахосмукачката може да се свърже със смартфона, а така и да се управлява от разстояние. Можете да я включите от съседната стая или от офиса, а още по-добра идея е да зададете график на почистване, с който роботът ще знае сам в кои дни и в колко часа да се активира. Също от приложението, което между другото се казва My Smart Force и се предлага за Android и iOS, можете да зададете почистване в конкретна зона, да преминете от Eco към стандартен или Boost режим, а също и да изпратите робота да се прибере към докинг станцията.

В почивстването Rowenta Smart Force Cyclonic Connect разчита на мощна циклонна технология и активна моторизирана четка, които полагат още по-големи усилия при почистване на килими и като цяло обещават справяне с всякакви повърхности. В моя случай паркетът и плочките не бяха никакъв проблем за уреда, но ако настилката при вас е по-претенциозна - имате на разположение режима Boost.

Rowenta Smart Force Cyclonic Connect @ nixanbal

Беше ми интересно как роботът на Rowenta се ориентира в пространството и как се справя с препятствия и мебели. За навигация из стаята той разчита на камера и лазери, които регистрират стени и мебели, като не позволяват на прахосмукачката да се блъска в тях и да повреди повърхността им, а и собствения си корпус. Праговете между различните повърхности на пода не са проблем, а ако имате стълби - лазерите на робота ще разберат докъде трябва да спре. Единственото по-важно нещо е да съобразите по-голямата височина на машината и да прецените дали ще успява да се мушка под холната ви маса например.

Rowenta Smart Force Cyclonic Connect @ nixanbal

Колкото до батерията - тя е с капацитет да издържи до 60-минутно почистване в еко режим или 40 минути в стандартен. Ако повърхността е по-тежко замърсена и се включи Boost режимът - батерията стига за 20 минути, след което роботът се връща сам до зарядната си станция, презарежда и поема отново на мисия.

По спецификации контейнерът за прах има вместимост от около 300 мл, което в парченца LEGO не звучи кой знае колко много, но за ежендевно почистване на жилището е предостатъчно, за да не ви ангажира с изхвърлянето му всеки ден.

Rowenta Smart Force Cyclonic Connect @ nixanbal

Като цяло Rowenta Smart Force Cyclonic Connect е отличен вариант за домашен помощник и върши всичко това, което бихте очаквали. Със сигурност е добра инвестиция за хората с домашни любимци, за които ще спести задължителното ежедневно минаване с прахосмукачка, а връзката със смартфона дава свободата да го управлявате от разстояние, така че винаги да се прибирате в почистен дом.

Официална премиера на Pixel 3a и Pixel 3a XL - най-достъпните смартфони на Google досега

На стартиралата днес конференция за разработчици Google I/O бяха представени официално смартфоните Pixel 3a и Pixel 3a XL. Двата модела…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer