НачалоНовиниRIM може да загуби $100 милиона заради проблемите с услугата BlackBerry

RIM може да загуби $100 милиона заради проблемите с услугата BlackBerry

1500
Написана от  nixanbal 15 октомври 2011
RIM може да загуби $100 милиона заради проблемите с услугата BlackBerry

За три дни смартфоните BlackBerry разочароваха потребителите си и ги оставиха без достъп до имейл и други ключови услуги на RIM. Освен че на канадската компания сега предстои да изчисти реномето си и да убеди бъдещи потенциални клиенти, че смартфоните й са надеждни, тя ще загуби и огромна сума пари – вероятно над 100 милиона долара.

На сумата от $100 милиона се равнява компенсацията, която RIM ще трябва да изплати на операторите по света, чиито клиенти са имали проблеми през тази седмица, изчисляват от Financial Post. Защото, както знаем, смартфоните BlackBerry се продават с едноименната услуга, а за нея RIM получава месечна такса от телекомите.

Неприятностите за бизнес клиентите на RIM идват в момента, в който новият iPhone 4S стъпва на пазара. Дали това ще накара потребителите на QWERTY устройствата да преминат на страната на Apple - вероятно е.

Проблемите са изключително неприятни за канадците и от гледна точка на това, че се случиха почти навсякъде по света – засягайки потребителите в Европа, Средния Изток, Африка и Индия – пазари, на които RIM разчита за по-високи продажби, докато делът им в САЩ се стопява. За последното тримесечие създателите на BlackBerry отчетоха 50% спад в приходите си в САЩ до $1.11 милиарда, докато в страните извън САЩ, Канада и Великобритания има сериозно покачване от 35 на сто до $2.33 милиарда.

TECHDRIVE: Представяме Galaxy Note 9 и Galaxy Watch във VW T-Roc

Здравейте с новия брой на видеопоредицата TECHDRIVE, в която с експерти от бранша обсъждаме най-новите технологични иновации в най-интересните автомобили…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer