НачалоНовиниRIM очаква по-ниски приходи заради малкия интерес към BlackBerry PlayBook

RIM очаква по-ниски приходи заради малкия интерес към BlackBerry PlayBook

2210
Написана от  nixanbal 02 декември 2011
RIM очаква по-ниски приходи заради малкия интерес към BlackBerry PlayBook

RIM току-що обяви, че няма да успее да постигне очакваните приходи за приключилата току-що трета четвърт на фискалната година. Канадската компания очаква продажбите на таблета BlackBerry PlayBook да са значително по-малки от по-рано прогнозираните. При окончателното изнасяне на пълните финансови резултати на 15 декември RIM отсега отбелязва, че приходите ще са по-ниски от планираните $5.3-$5.6 милиарда. Компанията няма да успее да постигне и очакваната печалба за цялата година.

От таблета BlackBerry PlayBook са доставени едва 150 000 бройки за последното тримесечие, докато Apple отчита 11.12 милиона доставки на iPad. От RIM обаче не свеждат глава и продължават да вярват в сегмента на таблетите, като смятат, че той все още е незрял и тепърва ще се развива. Така е, просто някои успяват да се развият по-бързо от конкурентите и да постигнат убийствени продажби дори сега.

Все пак доставките на смартфоните BlackBerry ще се запазят близки до прогнозираните и ще са около 14.1 милиона броя. През следващото тримесечие обаче се очаква спад и при тях.

Въпреки неприятните резултати в момента за RIM все още има надежда и тя се нарича BBX – новата платформа, която компанията ще използва в бъдещите си смартфони и таблети. Е, надяваме се, че ще видим скоро тези устройства, нали?

Telekom Austria Group ще прекръсти всички свои оператори на A1, Мтел включително

Telekom Austria Group, от която е част Мтел, обяви в сайта си, че планира да ребрандира всички оператори от групата…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer