НачалоНовиниRIM представи нова операционна система за смартфони и таблети - BBX

RIM представи нова операционна система за смартфони и таблети - BBX

2767
Написана от  nixanbal 18 октомври 2011
RIM представи нова операционна система за смартфони и таблети - BBX

И докато Motorola ни връща към славното си минало и манията по RAZR, канадците от RIM искат по-бързо да загърбят скорошните си проблеми и обръщат поглед към бъдещето с нова операционна система, наречена BBX.

Новата платформа BBX е изградена около системата QNX и ще замени поостарелия и изоставащ от конкуренцията софтуер на смартфоните BlackBerry. BBX ще бъде обединяващата платформа, на която ще се базират бъдещите смартфони и таблети под марката BlackBerry и с която RIM ще се бори срещу iOS и Android.

Приложения, работещи под BlackBerry OS 6 и 7, ще могат да бъдат инсталирани и на новата операционна система, а на конференцията за разработчици днес канадците също така пуснаха нови инструменти за дивелопърите, включително фреймуърк, който ще позволи на таблета PlayBook и смартфоните BlackBerry да използват приложения за Android.


Кратко демо на BBX от днешната конференция BlackBerry DevCon 2011 в Сан Франциско.

На този етап няма кой знае какви подробности около BBX, но първите впечатления на присъствали на конференцията са, че не е било показано нищо кой знае какво, „нищо революционно“ и според анализатори инвеститорите трудно ще се впечатлят от това. Все пак след анонса на BBX акциите на RIM са се покачили с 2.5%, а на мен вече ми е любопитно да видя първите устройства с новата операционна система.

Motorola възроди RAZR като смартфон със сгъваем дисплей за $1500

Motorola току-що обяви дългоочаквания си смартфон RAZR. Компанията възражда емблематичния си сгъваем телефон от 2004 г., като този път вместо…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer