НачалоНовиниРоботи на LG помагат с информация и насоки на преминаващите през летище в Южна Корея

Роботи на LG помагат с информация и насоки на преминаващите през летище в Южна Корея

528
Написана от  nixanbal 08 август 2017
Роботи на LG помагат с информация и насоки на преминаващите през летище в Южна Корея

В края на юли LG са пуснали в експлоатация на международното летище Инчон в Южна Корея неназован брой роботи, които ще помагат на преминаващите пътници с информация за полетите и посоката на гейта им. Инициативата се случва около половин година преди XXIII-те зимни олимпийски игри в Пьонгчан през февруари догодина. 

Летище Инчон е едно от възловите в страната (57 млн. пътници годишно) и се очаква покрай мащабното спортно събитие да стане още по-натоварено. Затова роботизираните летищни пътеводители на LG имат задачата да улеснят притока на пристигащите и напускащите страната. 

Машините ще обикалят летището и ще предоставят информация и помощ на посетителите. Те ще могат да сканират билетите на пътниците и да ги придружават до гейта, а освен това говорят корейски, английски, китайски и японски - най-популярните езици на това летище.

Airport Guide Robot 02

Проектът с тези роботи всъщност стартира в тестова фаза още през февруари, като за последните 5 месеца LG са събрали информация, за да модифицират своите помощници и днес те предлагат още по-прецизни услуги. 

Освен това компанията е пуснала на летището и сериозен брой от своите почистващи роботи. 

Airport Guide Robot 03

На нашето летище София роботизираните прахосмукачки могат да дадат сериозен положителен ефект върху бюджета, имайки предвид високите заплати на почистващия персонал. 

Първият български геостационарен комуникационен сателит ще бъде изстрелян на 15 юни, Bulsatcom обещава 4k тв канали

На пресконференция за медии днес в София Bulsatcom сподели детайли около изстрелването на първия български геостационарен комуникационен сателит BulgariaSat-1, което…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer