НачалоВидео ревюРори О'Нийл, Samsung: Телевизорът вече не е просто екран, а изживяване

Рори О'Нийл, Samsung: Телевизорът вече не е просто екран, а изживяване

2663
Написана от  nixanbal

Телевизорът играеше важна роля в живота на хората допреди появата на интернет, но и до днес това е единственото устройство у дома, което обединява цялото семейство - събира ги и всички гледат едно и също съдържание на един и същи екран. Сега обаче производителите на телевизори са изправени пред задачата да накарат новото поколение да не оставя тв екрана в миналото, заменяйки го с компютъра, таблета и дори смартфона, който е навсякъде с нас и винаги с директен достъп до качествено и неизчерпаемо визуално съдържание. Производителите на телевизори са принудени да мислят по нов начин и според Samsung това включва изместване на фокуса от качеството на изображението и технологиите за по-добра картина.

Смятаме, че сме достигнали до момента, в който нещата не се свеждат до самия екран. Защото екранът е изключен през 20 часа от денонощието и работи само през останалите 4, споделя в разговора ни Рори О'Нийл, Европейски вицепрезидент бранд и продуктов маркетинг в компанията. Според него вниманието сега е насочено към дизайна и стила на устройствата, а също така към удобната свързаност и цялостното изживяване от управлението на екрана.

"Телевизорът днес не е само екран. Телевизорът е изживяване."

Затова всъщност на пресконференцията си в Париж, където Samsung показаха пред европейските медии новите си QLED телевизори, един от акцентите беше One Connect Box. Кутията, която се извежда от телевизора с един оптичен кабел и след това към нея се включват всички останали. Зад One Connect Box няма някаква сложна технологична иновация, но е хитро решение с една едничка цел - да направи екрана и зоната около него по-изчистено и красиво място в дома.

Приличащият на окачена на стената картина The Frame също е демонстрация на това колко важен е външният вид на телевизора за Samsung и че той не е само технологичен, а и лайфстайл продукт, който се избира спрямо интериора.

Повече за QLED и The Frame телевизорите на Samsung, интерфейса и управлението им вижте във видеото по-горе, както и тук.

В разговора ми с Рори О'Нийл се поинтересувах дали предстои новите технологии от QLED телевизорите на Samsung да се появят и в по-ниските ценови сегменти. Защото, въпреки че за момента нямаме официалните цени за нашия пазар, обявените в Париж екрани ще са в най-високия клас и технологичните нововъведения в тях ще са запазени само за по-заможните потребители.

О'Нийл обясни, че това би била логична стъпка в бъдеще, но на този етап не може да посочи кога QLED ще влезе в по-достъпния клас. Дългосрочната стратегия на компанията обаче със сигурност е "някои от тези иновации" да достигнат до масовия потребител.

QLED-Experience-Zone-Sketch main 1

Приключихме разговора си с платформите. Новите телевизори на Samsung отново се базират на тяхната Tizen OS, но като цяло корейците са една от компаниите, които не изключват опции. Затова и са най-големият производител на смартфони с Android, но пък смартаксесоарите им са също с Tizen. Затова на конгреса в Барселона показаха таблет с Android и таблет с Windows 10. Samsung винаги ще има мултиплатформена стратегия, завърши О'Нийл.

Google прекъсва бизнес взаимоотношения с Huawei заради черния списък на Тръмп

След като тази седмица президентът на САЩ Доналд Тръмп добави Huawei към черния списък компании, с които страната не може…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer