НачалоНовиниРоуминг таксите в Европейския съюз падат от юни 2017 г.

Роуминг таксите в Европейския съюз падат от юни 2017 г.

7911
Написана от  nixanbal 30 юни 2015
Роуминг таксите в Европейския съюз падат от юни 2017 г.

След две години таксите за роуминг при пътуване в границите на Европейския съюз ще бъдат премахнати за всички граждани на страните членки. За това се споразумя по-рано днес Европейската комисия с Европейския парламент и Европейския съвет, които финализираха преговори, започнати през 2013-а.

Таксите за роуминг в ЕС поевтиняват от 2007-а насам, но днес все още съществуват

От 15 юни 2017 г. ще започнем да плащаме същите цени за разговори, SMS-и и мобилен интернет при пътуване из целия ЕС, каквито дължим и на собствения си оператор в България. Така няма да има значение дали звъним на приятел в София или във Виена - цената ще бъде една и съща. 

За да се постигне идеята за единен телеком пазар в Европа, предстоят много промени и трябва да бъдат изпълнени редица технически изисквания. Догодина се очаква да бъдат предприети необходимите промени в законите, което ще включва и по-ефективно разпределение на честотния спектър, пише в съобщението на Европейската комисия. 

Роуминг таксите в ЕС започнаха да се топят още през 2007 г. и спрямо тогава днес цените на мобилния интернет са с 91% по-ниски. 

През 2016 г. предстои ново, изглежда междинно поевтиняване, с което максималните роуминг такси ще са с около 75% по-ниски от днешните. 

Впечатляващият Apple Park отваря врати за първите служители през април

Новият кампус на Apple, който многократно сме виждали от погледа на прехвърчащи над него дронове, вече си има официално име…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer