Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниРоуминг таксите в страните от Западните Балкани може да отпаднат до края на годината

Роуминг таксите в страните от Западните Балкани може да отпаднат до края на годината

2562
Написана от  nixanbal 03 ноември 2017
Роуминг таксите в страните от Западните Балкани може да отпаднат до края на годината

Таксите за роуминг в рамките на Европейския съюз отпаднаха през юни т.г. и вече можем да ползваме свободно мобилните си планове и докато пътуваме в чужбина. Проблемът със свръхвисоките или "чудовищни", както се е изразил министърт на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, цени на разговорите и мобилния интернет в страните от Западните Балкани обаче остана. За щастие се подготвя решение, което може да доведе до отпадането на роуминга и в страните от този регион. 

Вероятно знаете, че въпреки близкото ни съседство, роуминг таксите в Албания, Босна и Херцеговина, Македония, Сърбия и Черна гора са изключително високи.

Явно проблемът най-после е на дневен ред за властите и министър Московски е обявил пред журналисти, че до месец ще бъде подписан правителствен Меморандум за отпадане на таксите за роуминг за страните от Западни Балкани.

След това телекомите ще могат да подпишат споразумение и помежду си, с което да отпаднат надценките при разговори и мобилни данни, предаде БТА, цитирана от dnevnik.bg.

Според Московски споразумението между операторите може да бъде подписано преди края на 2017-а.  

HTC U11+ предлага 6" дисплей с тънки рамки, солидна батерия и Android 8.0 Oreo

HTC представи днес очакваната подобрена и уголемена версия на флагмана си U11. Новият HTC U11+ предлага по-вълнуващ дисплей с тънки…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer