НачалоНовиниRovio разработва Angry Birds за Nokia Lumia 610 и други модели с 256 МВ RAM

Rovio разработва Angry Birds за Nokia Lumia 610 и други модели с 256 МВ RAM

2188
Написана от  nixanbal 28 май 2012
Rovio разработва Angry Birds за Nokia Lumia 610 и други модели с 256 МВ RAM

Преди няколко дни излезе новината, че смартфони с Windows Phone, които имат 256 МВ системна памет, няма да могат да ползват приложения като Skype, Tango, Angry Birds и други. Като пионер в ниския ценови клас с платформата на Microsoft Nokia Lumia 610 е един от "потърпевшите" модели, но има светлина в дъното на тунела. Според официален представител на Nokia създателите на Angry Birds Rovio работят по специална версия на играта, която ще може да върви гладко дори при 256 МВ RAM.

Новината дойде от официалния блог на Nokia (финландската версия), където главният редактор отговори в коментарите под публикация, че такава версия се задава. Не е ясно кога олекотеното издание на Angry Birds ще се появи в Marketplace, но самият факт, че се работи по него със сигурност ще успокои бъдещите собственици на Lumia 610 и други смартфони със скромни характеристики.

От Rovio преди време вече заявиха, че Nokia и Microsoft са важни техни партньори и че ще обръщат специално внимание на Windows Phone в бъдеще, така че не бива да ни изненадват добрите новини.

iPhone 12 и iPhone 12 mini идват с нов дизайн, OLED екрани и 5G

На дългоочакваното си събитие днес Apple представи новите смартфони от серията iPhone 12. Премиерата започна с двата по-достъпни модела iPhone…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer