НачалоНовиниС 4.4 млн. продажби смартфоните Nokia са изпреварили HTC, Sony и Google в края на 2017 г.

С 4.4 млн. продажби смартфоните Nokia са изпреварили HTC, Sony и Google в края на 2017 г.

2621
Написана от  nixanbal 13 февруари 2018
С 4.4 млн. продажби смартфоните Nokia са изпреварили HTC, Sony и Google в края на 2017 г.

С продадени 4.4 милиона смартфона Nokia за последните три месеца на 2017 г. HMD Global са успели да превземат 1% от световния пазар и да изпреварят някои от най-популярните брандове. Това сочи проучване на Counterpoint, според което смартфоните на новооснованата компания са на трето място на пазара във Великобритания. 

По брой продажби смартфоните Nokia са оставили след себе си компании като HTC, Sony, Google, Alcatel, Lenovo и OnePlus, съобщава в Twitter един от анализаторите на Counterpoint. 

Новината е отлична за HMD Global, защото постижението идва едва в края на първата година от създаването на финландския стартъп, придобил правата за разработка и продажба на смартфони с бранда Nokia. 

А успехът до голяма степен се дължи на познатата марка, но и на агресивно позиционираните ценово модели, оборудвани с добре балансиран пакет екстри и стегнат дизайн. Припомням ви, че в портфолиото на HMD Global засега няма конкурент в най-високия клас, но предложенията започват от под 200 лв. (Nokia 2).

Държавна субсидия от 5000 евро и без ДДС за електромобил, искат от ААП

Държавата да въведе субсидия от 5000 евро при покупка на електромобил и 2500 евро за плъгин хибрид. За това настоява Асоциацията…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer