Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниS Health и спортните активности със Samsung Galaxy S5

S Health и спортните активности със Samsung Galaxy S5

9808
Написана от  nixanbal 01 май 2014
S Health и спортните активности със Samsung Galaxy S5

Samsung Galaxy S5 е един от най-мощните и най-функционални смартфони на пазара за 2014 г., но при него производителят акцентира не върху списъка с екстри, а върху това как те могат да са полезни на потребителя, как биха подобрили ежедневието ви.

S Health и следенето на активните занимания са сред основните и лично за мен най-интересни възможности в S5. Новата версия на приложението е по-семпла и лесна за използване, а нови елементи от хардуера в апарата осигуряват допълнителна информация и повече опции за мониторинг на прогреса ви, независимо дали спортувате активно или тепърва започвате по-здравословен начин на живот.

На следващите редове ви предлагам акцентите около S Health и останалите възможности за следене на спортните ви активности, които през последните седмици тествах със Samsung Galaxy S5…

S Health версия 3.0

Приложението S Health присъства в смартфоните на Samsung от известно време, но с новия Galaxy S5 и версия 3.0 се забелязва сериозна промяна както в интерфейса му, така и в лекотата на работа с него.

С S Health 3.0 можете да следите колко крачки сте направили за деня, какво разстояние сте изминали и колко са изгорените калории.

Samsung-Galaxy-S5 S Health

По-интересно е, когато записвате спортни активности, в моя случай - каране на колело. Тогава получавате в прегледен вид информация за всичко това + стимулиращи думи и описан изминатия маршрут върху картата.

С S Health можете да следите и храненето си, въвеждайки какво сте консумирали през деня, а приложението ще изчислява количеството приети калории.

Това помага да следите прогреса си и да планирате как да подобрите резултатите.

Samsung-S-Health

Можете лесно да определите как трябва да промените обичайния си маршрут например, за да изминете повече километри или да изгорите повече калории.

Следене на пулса

Приложението S Health помага да измерите пулса си и пази хронология с предишните му нива

Един от най-интересните сензори в Galaxy S5 е този за измерване сърдечния ритъм, а най-ценното му приложение, извън това да го демонстрирате на приятели, е тъкмо по време на спортни занимания.

В приложението S Health, още на стартовия му екран, се намира функцията Heart Rate. С активирането й трябва просто да поставите пръст върху сензора, разположен под камерата на задния панел, и след няколко секунди ще видите пулса си. Приложението пази хронология на всички пъти, в които сте мерили сърдечния си ритъм.

Samsung-Galaxy-S5 и вграденият пулсомер

Интересно е, че през приложението S Health смартфонът позволява да свържете и външен пулсомер, например такъв, който се връзва на гръдния кош. Така ще можете да следите пулса си през цялата тренировка, без да се налага да спирате и да вадите телефон си.

Още по-лесен вариант би било чрез Gear 2 или интерактивният аксесоар Gear Fit, които също имат вграден пулсомер, непрестанно показващ информация за сърдечния ритъм, докато тренирате.

Водни приключения

Samsung Galaxy S5 е първият флагман сред смартфоните на корейците, който е сертифициран по стандарта IP67 и предлага защита от прах и вода.

Въпреки че не се препоръчва да плувате дължини с Galaxy S5 в джоба на банския си, смартфонът може да издържи без проблем инцидентни намокряния, дъжд, измиване и други срещи с вода. А това ви позволява да продължите тренировката си, дори да завали и да не се притеснявате от няколко капки пот.

Samsung-Galaxy-S5 със защитен от прах и вода корпус

Като цяло при Galaxy S5 личи, че Samsung са поставили сериозен акцент върху активния начин на живот и дори да не сте запалени по спорта, S Health може да ви привлече на тази страна.

Екстри като сензора за следене на пулса и защитения от вода корпус носят добавена стойност, когато ползвате апарата в активните си занимания и въпреки че резултатите изцяло зависят от вас, Galaxy S5 обещава да запише всяка минута от тренировките ви в прегледен хронологичен вид.

Приложение за спортни фенове с добавена реалност спечели adidas Hackathon: Sofia

Приложение, което използва добавена реалност и цели да направи изживяването на спортните фенове още по-вълнуващо, спечели хакатона на adidas в…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer