Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниС над 40% ръст в доставките на смартфони Huawei изпреварва Apple през второто тримесечие

С над 40% ръст в доставките на смартфони Huawei изпреварва Apple през второто тримесечие

3255
Написана от  nixanbal 01 август 2018
С над 40% ръст в доставките на смартфони Huawei изпреварва Apple през второто тримесечие

С 40.9% по-голям брой доставени смартфони за второто тримесечие на календарната 2018 г. Huawei изпреварва Apple и застава на второ място в световната класация. Лидерската позиция се запазва непроменена и там за пореден път е Samsung. 

За периода април-юни в света са били доставени 342 милиона смартфона, което е 1.8% спад спрямо 348.2 милиона за същото тримесечие година по-рано, сочат данни на IDC. 

Докладът показва, че сериозният ръст на китайския производител е довел до нарастване на пазарния му дял от 11% до 15.8%, с което Huawei вече е номер две в света. 

Това е първото тримесечие от 2010 г. насам, в което Apple не е на първо или второ място в световната класация по доставки на смартфони, припомня venturebeat.com. 

Screen Shot 2018-08-01 at 12.58.23

Иначе лидерът Samsung продължава да е начело със 71.5 милиона доставки, въпреки спада от 10.4%. Apple идва трета с 0.7% ръст и 12.1% дял, като е важно да отбежелим, че компанията не е продала по-малко телефони, нито пък има повод за тревога в последните ѝ финансови резултати - напротив. Изместването ѝ по-скоро се дължи на силното представяне на Huawei и подбранда им Honor.

Топ 5 нататък се допълва от Xiaomi и техния 48.8% скок в доставките и постигане на 9.3% дял, както и от още едни китайци - Oppo, достигнали 8.6% дял с 29.4 млн. доставки. 

От IDC посочват, че iPhone X продължава да се продава добре и е бестселър на много пазари. Нещо повече - през есенното тримесечие Apple вероятно ще си върне втората позиция, тъй като тогава се очакват цели три нови смартфона с различни диагонали на екрана и в различни ценови категории.

Google представи новите Pixel 3 и Pixel 3 XL с единична основна и двойна предна камера

Google представи днес новите си смартфони Pixel 3 и Pixel 3 XL. Устройствата идват с по-големи екрани, подобрени камери, чиста…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer