Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниСамоуправляващите се автомобили на Alphabet (Google) са изминали близо 5 милиона километра по обществени пътища

Самоуправляващите се автомобили на Alphabet (Google) са изминали близо 5 милиона километра по обществени пътища

935
Написана от  nixanbal 10 май 2017
Самоуправляващите се автомобили на Alphabet (Google) са изминали близо 5 милиона километра по обществени пътища

3 милиона мили или близо 5 милиона километра са изминали самоуправляващите се автомобили на Waymo - компанията, в която наскоро Alphabet отдели проектите за автономните си машини. Една трета от това разстояние е изминато само за последните 7 месеца. 

Новината дойде от официалния Twitter профил на Waymo, където с .GIF компанията показа прогреса в пробега си за последните 7 години и няколко месеца, или откакто Google започна да се занимава със самоуправляващи се автомобили през 2009-а.

Оказва се, че от изминатите 3 милиона мили 1 милион са добавени само през последните 7 месеца, което означава, че проектът напредва и се развива с все по-бързи темпове. 

В края на април Waymo пусна нови 500 минивана във Финикс, които обаче не са само с тестови цели и за събиране на данни, а предлагат и реална услуга за превоз.

И отново - въпреки че автомобилите са самоуправляващи се, зад волана на всеки все още задължително седи и специалист от компанията, който може да се намеси с ръчен контрол при нужда. 

Новата рубрика на nixanbal тръгва по улиците на Умния град

Умен дом, умен град, самоуправляващи се автомобили, интернет на нещата, 5G. Това са пет от ключовите теми, които доминираха конференциите…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer