НачалоНовиниСамоуправляващите се автомобили на Alphabet (Google) са изминали близо 5 милиона километра по обществени пътища

Самоуправляващите се автомобили на Alphabet (Google) са изминали близо 5 милиона километра по обществени пътища

875
Написана от  nixanbal 10 май 2017
Самоуправляващите се автомобили на Alphabet (Google) са изминали близо 5 милиона километра по обществени пътища

3 милиона мили или близо 5 милиона километра са изминали самоуправляващите се автомобили на Waymo - компанията, в която наскоро Alphabet отдели проектите за автономните си машини. Една трета от това разстояние е изминато само за последните 7 месеца. 

Новината дойде от официалния Twitter профил на Waymo, където с .GIF компанията показа прогреса в пробега си за последните 7 години и няколко месеца, или откакто Google започна да се занимава със самоуправляващи се автомобили през 2009-а.

Оказва се, че от изминатите 3 милиона мили 1 милион са добавени само през последните 7 месеца, което означава, че проектът напредва и се развива с все по-бързи темпове. 

В края на април Waymo пусна нови 500 минивана във Финикс, които обаче не са само с тестови цели и за събиране на данни, а предлагат и реална услуга за превоз.

И отново - въпреки че автомобилите са самоуправляващи се, зад волана на всеки все още задължително седи и специалист от компанията, който може да се намеси с ръчен контрол при нужда. 

Видео: Formula E в Париж на 960 к/с със Sony Xperia XZ Premium

В края на май пътувах до френската столица, където по покана на Рено станах част от зрителите, наблюдаващи на живо…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer