Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниSamsung води с тройно по-голям пазарен дял пред Apple в Китай

Samsung води с тройно по-голям пазарен дял пред Apple в Китай

1632
Написана от  nixanbal 12 март 2012
Samsung води с тройно по-голям пазарен дял пред Apple в Китай

Миналата седмица Apple започна да предлага iPhone в Китай и през втори мобилен оператор, но преднината на Samsung на този пазар е тройно по-голяма и вероятно скоро няма да бъде стопена. Днес най-популярният смартфон в света е в каталога на два от три телекома в Китай, а пазарният му дял от 7.5% е три пъти по-малък от този на Samsung, които са лидери с 24.3%. Защо преднината на южнокорейците обаче може да продължи да се увеличава и в близките месеци?

До момента Apple са сключили договор само с двата по-малки оператора в Китай, докато най-големият China Mobile все още не предлага iPhone на своите 655 милиона абонати. В същото време Samsung успешно налага серията си смартфони Galaxy и през трите телекома, достигайки до всички 988 милиона потребители на телеком услуги в страната, съобщава Bloomberg.

Преднината на Samsung пред Apple в Китай се е удвоила от третата четвърт на 2011-а досега.

Дали Apple ги е грижа за китайския пазар, при положение, че и иначе световната им доминация се засилва с всеки месец? Би трябвало. Особено в момента, когато се очаква доставките на смартфони в страната да скочат с 52% до 137 милиона бройки за 2012 г.

Още в края на 2011-а Китай изпревари САЩ и се превърна в най-големия пазар на смартфони.

Така че достигайки до едва 34 на сто от потребителите вероятно не е най-добрата стратегия за успешно присъствие на най-големия пазар в света.

ВИДЕО: "Вело Бургас" е още едно парче в пъзела на умния град

Знаете ли, че в Бургас е възможно да наемете велосипед с SMS, след което местоположението на колелото винаги може да…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer