Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниSamsung все пак може да премисли ъпдейта за Galaxy S и Galaxy Tab

Samsung все пак може да премисли ъпдейта за Galaxy S и Galaxy Tab

1679
Написана от  nixanbal 27 декември 2011
Samsung все пак може да премисли ъпдейта за Galaxy S и Galaxy Tab

Само преди няколко дни Samsung обяви, че няма да пуска следващ ъпдейт за един от най-продаваните си смартфони Galaxy S, а също и за първия си таблет Galaxy Tab. Новината донесе разочарование на милиони потребители, собственици на устройствата, което изглежда е накарало южнокорейците да премислят още веднъж решението си. Според няколко източника Samsung обсъжда възможни варианти да актуализира устройствата.

Причината за отказа от поддръжка на Galaxy S и Galaxy Tab беше модифицираният TouchWiz интерфейс и фирмени приложения, залегнали в софтуера на двете устройства. Аргумент беше и поостарелият хардуер.

Над 20-те милиона потребители на смартфона Galaxy S и острата им реакция на решението на Samsung обаче вероятно са накарали южнокорейците да поразмислят. Негативните коментари и критиката срещу Samsung всъщност са съвсем разумни и оправдани.

Ако компанията действително спази първоначалния план и не предложи ъпдейт за устройствата, това ще означава прекратена поддръжка за Galaxy S само година и половина след пускането му в продажба и само година след премиерата на таблета – доста неприятно, факт. За сравнение Apple актуализира софтуера на своя iPhone с години напред, макар и някои функции да не се поддържат от по-старите модели. При всички положения това е правилната стратегия и показва, че производителя го е грижа за собствените му потребители.

5 НЕЩА за BlackBerry KEY2

Емблематичната марка от зората на смартфоните и мобилния интернет BlackBerry наскоро се завърна официално в България, като у мен вече…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer