НачалоНовиниSamsung държи лидерска позиция с 19.9% дял от пазара на смартфони

Samsung държи лидерска позиция с 19.9% дял от пазара на смартфони

1777
Написана от  nixanbal 27 януари 2012
Samsung държи лидерска позиция с 19.9% дял от пазара на смартфони

Samsung Electronics обяви финансовите си резултати за периода октомври-декември 2011 г. и отчете рекордна печалба от $4.7 милиарда. Само при мобилното подразделение печалбата е $2.35 милиарда, което се дължи на отличните продажби на смартфони – 36.5 милиона според Strategy Analytics. С това южнокорейците отново предават короната за челното място на Apple и техните 37.04 милиона продадени iPhone.

И въпреки че Apple и Samsung се изпреварват една друга тримесечие след тримесечие, 2011 година приключва с по-голям пазарен дял за южнокорейците. Според Strategy Analytics за миналата година Samsung имат 19.9% от пазара на смартфони, а Apple са плътно зад тях с 19 на сто.

Силата на Samsung е не само богатото портфолио и предложенията за всеки бюджет, но и хай-енд моделите, които всяка година стават все по-успешни. Сега очакваме компанията да представи наследника на Galaxy S II, за който има слухове, че ще бъде забавен за след Конгреса в Барселона, но нека изчакаме събитието.

За А серията на Samsung и най-продавания Android смартфон в началото на 2020 г.

През май излезе проучване на Strategy Analytics, което представя кои са били най-продаваните Android смартфони в света през първите три…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer