НачалоНовиниSamsung - лидер при смартфоните, измества Apple след само едно тримсечие на върха

Samsung - лидер при смартфоните, измества Apple след само едно тримсечие на върха

1931
Написана от  nixanbal 28 октомври 2011
Samsung - лидер при смартфоните, измества Apple след само едно тримсечие на върха

Периодът юли-септември завършва за Samsung с изключителен бум в продажбите на мобилни телефони, който компенсира забавянето на останалите подразделения на южнокорейците. За изминалото тримесечие компанията отчита $2.3 милиарда (2.52 трилиона корейски вона) оперативна печалба от бизнеса с телефони, която е цели 60% от общата $3.8 милиарда.

И въпреки че цялостната картинка показва 13% спад в печалбата на южнокорейците, подразделението за мобилни телефони на Samsung отчита най-успешното си тримесечие някога с 44% скок спрямо Q2 и близо четири пъти ръст на годишна база, отчитат Strategy Analytics.

За Q3 на 2011 г., приключила на 30 септември, Samsung са продали около 28 милиона смартфона, с което изместват Apple от лидерската позиция, при това със сериозна преднина. Припомням ви, че за същия период са продадени малко над 17 милиона iPhone.

И така, само след едно тримесечие на върха, Apple предотстъпва лидерската позиция на южнокорейците с 14.6% пазарен дял при смартфоните срещу 24 на сто за Samsung. На трето място се нарежда Nokia с 14.4%.

За последното тримесечие от годината Samsung очаква да бъде още по-успешно и имайки предвид задаващите се ключови модели Galaxy Nexus, Galaxy Note, Omnia W и още смартфони с Android и bada OS, бих се обзаложил за това!

Motorola Edge+ е първият флагман на компанията от години - 90 Hz дисплей, 108 МР камера и Snapdragon 865

Най-после! След няколко години на затишие и постепенно заглъхване на концепцията за смартфона с модули, Motorola най-после реши да отбележи…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer