Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниSamsung изтегли таблета Galaxy Tab 7.7 от IFA заради пореден съдебен сблъсък с Apple

Samsung изтегли таблета Galaxy Tab 7.7 от IFA заради пореден съдебен сблъсък с Apple

2975
Написана от  nixanbal 04 септември 2011

GALAXY Tab 7.7 Product Image 7

Преди няколко дни Samsung обяви новия си таблет Galaxy Tab 7.7, който беше представен пред широката публика в първите дни на изложението IFA в Берлин. Устройството, впечатлило всички с металниия си ултратънък корпус и най-вече със Super Amoled Plus екрана си, днес е само спомен за посетителите на IFA. Всякакви брошури, постери и други рекламни материали, както и самите таблети са били премахнати от щанда на южнокорейската компания, а причината всички я знаем – поредният съдебен иск от Apple.

След като наскоро Apple успя да наложи забрана върху продажбите на таблета Samsung Galaxy Tab 10.1 в Германия, сега на прицел явно е новият модел.

„Samsung уважава решението на съда, издадено на 2 септември, и затова решихме да не представяме повече Galaxy Tab 7.7 на IFA“, коментират от засегнатата компания.

Немският сайт AndroidPit пък е успял да вземе интервю с Аника Карщат, говорител за Samsung Германия, която умело отбягва темата със съдебните неуредици с Apple и обяснява, че след като така или иначе Galaxy Tab 7.7 няма да се продава в Германия, компанията е решила на провеждащото се в Берлин изложение да акцентира върху други продукти. Карщат посочва, че и бездруго Samsung Galaxy Note е бил ключовият им продукт за IFA.

И ако отначало не беше ясно дали Samsung е предприела този ход заради по-ранното решение на съда, сега Bloomberg потвърди, че е издадена втора заповед и забрана за продажбите и промотирането на Samsung Galaxy Tab 7.7 в Германия.

Е, дано представителите на медиите на IFA са успели да видят таблета Galaxy Tab 7.7 още в първите дни, защото днес той е премахнат дори от немския сайт на компанията. Надявам се да не последват забрани за разпространението на устройството из цяла Европа, защото машинката изглежда страхотно и аз лично я очаквам с интерес.

Новата рубрика на nixanbal тръгва по улиците на Умния град

Умен дом, умен град, самоуправляващи се автомобили, интернет на нещата, 5G. Това са пет от ключовите теми, които доминираха конференциите…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer