Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниSamsung и Apple държат 55% от пазара на смартфони, 90% от печалбата му

Samsung и Apple държат 55% от пазара на смартфони, 90% от печалбата му

1403
Написана от  nixanbal 15 юни 2012
Samsung и Apple държат 55% от пазара на смартфони, 90% от печалбата му

Samsung и Apple заедно съставляват 55% от доставките на смартфони за първото тримесечие на 2012 година, сочи доклад на ABI Research. Двете компании са още по-застрашаващи за конкуренцията що се отнася до постъпленията от смартфон бизнеса и общо имат над 90% от цялата печалба.

Въпреки че за периода януари - март 2012 г. смартфон пазарът е отбелязал 41% ръст до 144.6 милиона доставени апарата спрямо същото тримесечие на миналата година, на сцената изглежда е трудно да се отличат повече от два производителя. Поне в момента.

За първата четвърт Samsung е доставила 43 милиона смартфона, а Apple 35 милиона бройки от своите модели iPhone.

С прехвърлящото 50% навлизане на смартфоните в Северна Америка и Западна Европа, анализаторите определят развиващия се и огромен пазар Китай като изключително важен за компаниите от бранша. Там доставките на умни телефони са се увеличили с цели 80%. Местните ZTE и Huawei обаче вече имат изградени мрежи и стратегии за продажба на нискобюджетни устройства и са сериозна конкуренция за който реши да се пробва за парче от пая. 

Apple представи изцяло новия си Mac Pro - мощен настолен компютър с начална цена $5999

На започналата днес конференция за разработчици WWDC 2019 Apple представи дългоочаквания нов Mac Pro. Новата версия на настолния компютър няма…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer