Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниSamsung отчита рекордните 300 милиона продадени телефона за 2011 г.

Samsung отчита рекордните 300 милиона продадени телефона за 2011 г.

1483
Написана от  nixanbal 11 декември 2011
Samsung отчита рекордните 300 милиона продадени телефона за 2011 г.

Продадените мобилни телефони с марката Samsung за 2011 година вече са над 300 милиона броя, което е абсолютен рекорд в историята на производителя. Постижението на южнокорейците значително надхвърля миналогодишните 280 милиона, а за 2012-а компанията си поставя за цел да продължи успеха.

Вторият в света (по брой) производител на мобилни телефони е доставил тези 300 милиона още през първите 11 месеца на годината, което за него изглежда означава и продадени бройки.

Разбира се, за сериозния успех са допринесли модели като Galaxy S II, както и останалите предложения от серията. Samsung отчита, че важна роля играе и богатото портфолио със смартфони под три мобилни платформи Android, Windows Phone и bada, както и световната премиера на повечето устройства. За последното ще се съглася напълно и ще продължавам да се учудвам как водещи производители пускат модели на няколко избрани пазара, а очакват високи продажби и бестселъри.

„Невероятно горди сме с рекордните продажби, с които вече сме надхвърлили очакваните годишни резултати, обявени по-рано,“ казва Шин Йонг-кюн, президент и глава на мобилното подразделение на Samsung.

Първите 5G тестове в България започват до края на лятото, но изграждането на пълнокръвна мрежа е под въпрос

Тази седмица беше доста интензивна откъм събития в технологичния ресор, като VIVACOM и Теленор използваха два поредни дни, за да…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer