Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниSamsung отчита рекордни резултати за Q2, 79% ръст в печалбата

Samsung отчита рекордни резултати за Q2, 79% ръст в печалбата

1341
Написана от  nixanbal 27 юли 2012
Samsung отчита рекордни резултати за Q2, 79% ръст в печалбата

Днес и Samsung официално представи финансовите си резултати за второто тримесечие на 2012 г. Южнокорейците имат сериозен повод да празнуват, защото приходите им са се увеличили с 21% на годишна база до $41.7 милиарда, а печалбата е направила изключителен скок от 79% до $5.9 милиарда. Основният двигател е мобилният бизнес на компанията, донесъл близо $18 милиарда от приходите.

Ръстът в приходите от мобилни телефони е 75 на сто спрямо същия период на 2011-а, а основната причина е успешният Galaxy S III, продаден в 10 милиона броя за по-малко от два месеца.

И въпреки че Samsung не пояснява колко смартфона е продала за периода април-юни 2012 г., Strategy Analytics посочват 50.5 милиона бройки, което е близо два пъти повече от продажбите на iPhone за периода. Е, това е предимството да имаш богато портфолио от смартфони във всеки ценови сегмент, но един единствен модел не попречи на Apple и това тримесечие да постигне $8.8 милиарда печалба.

Официално: Това е Google Pixel 4

Днес в Twitter се случи нещо, което струва ми се никога не бяхме виждали досега. Голяма технологична компания коментира официално…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer