Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниSamsung слива bada OS с проекта Tizen - нови устройства още тази година

Samsung слива bada OS с проекта Tizen - нови устройства още тази година

2380
Написана от  nixanbal 15 януари 2012
Samsung слива bada OS с проекта Tizen - нови устройства още тази година

Samsung работи по сливането на собствената си операционна система bada OS с проекта Tizen, ръководен от фондацията Linux. Новосформираната платформа няма да се превърне във водеща за южнокорейците, не и в близко бъдеще, но още до края на годината може да видим поне едно или две устройства с нея, обещават от компанията.

Вероятно си спомняте, че Tizen е платформа с отворен код, в която през септември се вля и MeeGo, след като Nokia отказа да продължи производството на смартфони с тази операционна система. Следата на Samsung в Tizen е, че управляващият технически екип е сформиран именно от техни и служителни на Intel.

Новината за вливането на bada (на корейски означава „океан“) към Tizen е официална, макар че от Samsung не дават конкретни срокове кога ще приключи процесът. От компанията обаче посочват, че след сливането писаните за bada OS приложения ще могат да вървят под Tizen. Разработчиците пък ще получат еднакви софтуерни инструменти за създаване на нови апликейшъни.

Tizen-OS-Screenshots 1

Част от изтеклите скрийншоти на новата платформа Tizen.

От Samsung все още обмислят как да използват новата операционна система, като по-вероятно е тя да остане за мобилните телефони от по-нисък клас – тези с едноядрени процесори. Възможно е да видим и други устройства под тази платформа.

Междувременно по време на CES 2012 изтече информация за мистериозен модел Samsung I9500, който може да дебютира на MWC 2012 в Барслона през февруари.

И така, с един хитър ход южнокорейците може да се изстрелят още по-нагоре, превръщайки домашната си и на пръв поглед безобидна за конкуренцията разработка bada в мощен двигател за средния и нисък клас смартфони.

GoPro HERO 7 Black предлага изцяло нова система за стабилизация

GoPro представи новото поколение на популярните си екшън камери, което включва три модела и чисто нова система за стабилизация при…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer