НачалоНовиниSamsung ще нарича огъваемите си AMOLED дисплеи YOUM

Samsung ще нарича огъваемите си AMOLED дисплеи YOUM

2180
Написана от  nixanbal 09 април 2012
Samsung ще нарича огъваемите си AMOLED дисплеи YOUM

Дисплеите с възможност за огъване на различни страни са спрягани за бъдещето на много категории устройства и изглежда са все по-близо до нас, потребителите. Samsung запази търговското наименование YOUM, което ще използва именно за новите си огъваеми AMOLED дисплеи, които се очаква да влязат в производство съвсем скоро.

Освен интересното качество да се извиват в различни форми, тези дисплеи имат и други предимства – по-тънки са, по-леки и дори нечупливи. Това се постига като от днешните дисплеи се извадят някои елементи, например слоят стъкло (вижте изображението долу).

Capture213

И заради тези си характеритики, дисплеи като YOUM на Samsung ще могат да намерят приложение в най-различни устройства и ще можем да използваме гъвкави ръчни часовници, смартфони и дори навиващи се на руло таблети.

Междувременно и други производители вече разработват подобни дисплеи, сред които са Toshiba и Nokia например.

Samsung ще започне производството още през настоящата пролет и ако всичко върви по план, първият продукт с YOUM може да е на пазара преди края на 2012 г. Не бих казал, че очаквам с интерес сгъваем таблет, но ръчен часовник с изцяло сензорно управление звучи като хай-тех играчка от филм на бъдещето...

Посетих сервиза на Теленор - ето какво се случва вътре

Ето че и на мен ми се случи да вляза в сервиз за мобилни телефони. Въпреки че никога не ми…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer