НачалоНовиниSamsung ще прави екраните на новия iPad, след като LG и Sharp не покрили изискванията

Samsung ще прави екраните на новия iPad, след като LG и Sharp не покрили изискванията

1934
Написана от  nixanbal 13 март 2012
Samsung ще прави екраните на новия iPad, след като LG и Sharp не покрили изискванията

Samsung и Apple може да си имат закачка в съдилищата по целия свят, но стигне ли се до сериозен бизнес двете компании изглежда знаят как да се държат професионално и по-скоро да следват интересите си. След като LG и Sharp не са покрили изискванията за качество на Apple, южнокорейците от Samsung се оказват единственият доставчик на дисплеите за новия iPad, който излиза на пазара този петък.

„Спецификациите на дисплея при новия iPad са много претенциозни що се отнася до високата резолюция,“ казва анализатор от IHS iSuppli. „Постигането на толкова висока резолюция без компромис с консумацията на енергия и яркостта и покриването на стандартите за качество на Apple изглежда е било предизвикателство за LG Display и Sharp.“

Все пак анализаторите очакват двете отхвърлени засега компании да започнат да доставят панели за дисплеите на новия iPad на по-късен етап, вероятно от следващия месец. И имайки предвид влошените от доста време насам отношения между Apple и Samsung, за американците ще е добре да имат и друг доставчик. Ей така, за всеки случай.

Новият iPad беше представен на 7 март, а акцентът при него е именно Retina дисплеят с резолюция 2048х1536 пиксела.

Междувременно гурутата от Gartner прогнозират, че през 2012 г. ще бъдат продадени над 103.5 милиона таблета, две-трети от които ще бъдат с логото на отхапаната ябълка. Е, нещата вероятно ще започнат да се променят с по-бързо темпо през 2013-а, когато таблетите с Windows 8 ще са по-сериозно навлезли на пазара. А на тях се залага много да променят скучната ситуация в сегмента, която виждаме днес.

Sony Xperia XZ2 и XZ2 Compact идват с променен дизайн, 18:9 дисплеи и нова вибрационна система

Първият ден на MWC традиционно стартира с пресконференцията на Sony, на която тази година видяхме два нови модела от семейството…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer