Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниSamsung ще увеличи преднината си при смартфоните след второто тримесечие

Samsung ще увеличи преднината си при смартфоните след второто тримесечие

1123
Написана от  nixanbal 17 юли 2012
Samsung ще увеличи преднината си при смартфоните след второто тримесечие

Големите имена от бизнеса с мобилни телефони тепърва ще изнесат финансовите си резултати, но Reuters е направил едно интересно предварително проучване. Според мнението на 41 анализатори след второто тримесечие на 2012 г. Samsung е увеличила преднината пред конкуренцията в смартфон сегмента и окончателно се е откъснала от Apple, с която до скоро бяха рамо до рамо по брой доставки.

Агресивната рекламна кампания и сериозният интерес към новия флагман Galaxy S III са помогнали на южнокорейците да дръпнат сериозно през последните месеци, показва проучването на Reuters сред група специалисти. Очакванията са за периода април - юни Samsung да е доставила над 50 милиона смартфона. За сравнение за Apple се очаква едва да е прехвърлила 30 млн.

"Очакванията са Samsung да е героят при смартфоните за второто тримесечие", казва анализатор от IDC.

Същият посочва, че за изминалото тримесечие индустрията ще отчете най-голямата бройка доставени смартфони от един единствен производител някога.

Очакваме официалните финансови резултати на Samsung на 27 юли, а преди това ще видим какво са постигнали Nokia (19 юли) и Apple (24 юли).

Дизайнерът на iPhone напуска Apple

Джони Айв, главният дизайнер на Apple, работил в компанията през последните близо 30 години и създал дизайна на емблематични устройства…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer