НачалоНовиниSamsung ще увеличи феновете на iPad с високата цена на новия Galaxy Note 10.1

Samsung ще увеличи феновете на iPad с високата цена на новия Galaxy Note 10.1

3700
Написана от  nixanbal 14 март 2012
Samsung ще увеличи феновете на iPad с високата цена на новия Galaxy Note 10.1

Таблетите на Samsung са добри машини – ползвал съм интензивно Galaxy Tab, а днес съм с Galaxy Tab 10.1 и съм доволен като цяло. Разумни ли са цените на тези устройства обаче? Категорично не. И това Samsung доказва с последния си модел – таблета с писалка Galaxy Note 10.1, който според сайта Androidpit ще се появи на пазара с етикет 729 евро.

Южнокорейците направиха сериозно разтърсване на пазара със серията си смартфони Galaxy – всъщност направо превзеха челното място. При таблетите обаче всичко извън iPad на Apple все още е в ролята на „младия претендент“ и това не е субективното ми мнение, а статистиката за продажбите и пазарните дялове. Спомняте си, че дори в родината на Samsung Apple са с най-голямото парче от пая, при това с цели 70-80% дял.

Ако сравним Samsung Galaxy Note 10.1 с по-стария модел Samsung Galaxy Tab 10.1, какво повече предлага новият таблет? Супер висока резолюция – не; подобрена камера – не; по-мощна батерия или LTE поддръжка – нищо подобно. Новият Galaxy Note 10.1 предлага стилус и приложения, с които да го ползвате.

Не знам как южнокорейците смятат, че това ще оправдае новата, по-висока цена на Note 10.1, но за същата сума потребителите могат да си купят новия iPad във версия с LTE и 32 GB. Всъщност за малко над половината от парите Apple вече предлага iPad 2 с Wi-Fi и 16 GB. И аз бих избрал точно този вариант, ако си търся нов таблет. А знаете, че не съм луд фен на марката.

iPad

Новият iPad ще ви излезе по-евтино от Galaxy Note 10.1, при това има Retina Display, по-добра камера и поддържа LTE.

Така че цената от 729 евро за новия модел на Samsung звучи не просто пресилено, тя е нереалистична. И ако компанията продължава да „конкурира“ Apple с подобни предложения, бъдещето на таблетите с Android е да продължат да играят ролята на подгласниците.

Умен град: Видеонаблюдението във Враца и как попаднах в РПУ-то

Знаете ли, че в този град през последната година са заловили телефонни престъпници и контрабандни цигари, успели са да спрат…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer