НачалоНовиниSamsung: Apple е откраднала технологията мултитъч от Mitsubishi

Samsung: Apple е откраднала технологията мултитъч от Mitsubishi

1509
Написана от  nixanbal 16 август 2012
Samsung: Apple е откраднала технологията мултитъч от Mitsubishi

С наближаване развръзката от съдебното дело между Samsung и Apple, двете компании правят всичко възможно да наклонят везните в своя полза. Последният ход на южнокорейците е по-любопитен от обичайните аргументи - според Samsung Apple изобщо не е трябвало да получава патент за технологията мултитъч, защото я е откраднала от Mitsubishi.

Samsung, към които Apple имат претенции в съда и заради мултитъч, прилагат като доказателство в своя защита огромна маса със сензорна повърхност от 2003 г., която още тогава е ползвала този метод за приближение (вижте видеото по-долу). Въпросното устройство се нарича Diamond Touch и е разработка на Mitsubishi.

Имайки предвид, че Diamond Touch е представена още през 2003 г., много преди първия iPhone, с който Apple патентова мултитъч, Samsung смята, че няма как да бъде съдена за технология, за която изобщо не е трябвало да бъде даван патент. Южнокорейците дори имали за свидетел един от инженерите на Mitsubishi, който потвърдил, че компанията е показала въпросната маса на Apple още през 2003-а.

Как ще реагира съдът на тези аргументи, предстои да разберем. Да се надяваме обаче, че развръзката ще дойде съвсем скоро и няма да последват още спорове между Samsung и Apple.

ВИДЕО: Умните кофи за боклук в София

Знаете ли, че една малка черна кутия може да промени начина, по който се организира целият процес на сметосъбирането във…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer