НачалоНовиниSamsung е отменила премиерата на Galaxy S21 FE, твърдят корейски медии

Samsung е отменила премиерата на Galaxy S21 FE, твърдят корейски медии

820
Написана от  nixanbal 27 септември 2021
Samsung е отменила премиерата на Galaxy S21 FE, твърдят корейски медии

Galaxy S21 FE може и да не бъде обявен. Това твърди корейският DDaily, според който Samsung се радва на впечаатляващ интерес към сгъваемия Galaxy Z Flip 3 и заедно с кризата с недостига на чипове това може да принуди компанията да не пуска още един смартфон със същия процесор. 

Слуховете около Galaxy S21 FE, който се очаква да бъде олекотена и по-достъпна версия на флагман серията S21, започнаха още преди няколко месеца. Още тогава се заговори, че премиерата му се отлага и някои медии бяха изненадани, че той не е обявен през август заедно със серията Galaxy Z, въпреки че в това няма абсолютно никаква логика. 

От една страна Unpacked събитието на Samsung от август беше посветено на сгъваемите им модели и аксесоарите към тях. От друга - миналогодишният Galaxy S20 FE се появи на 23 септември, така че по-ранен анонс едва ли е стоял като въпрос и октомврийска дата за премиерата му звучеше като съвсем разумна прогноза. 

Само че според новите слухове представяне може изобщо да няма. 

Screenshot 2021-09-27 at 9.52.48

Източникът твърди, че Samsung в момента продава сериозни количества от по-достъпния си сгъваем модел Galaxy Z Flip 3 и дори не успява да смогне на интереса. На този фон затрудненията с чиповете и фактът, че Galaxy S21 FE трябва да се базира на същия чипсет като Z Flip 3, поставят пускането на модела от серията S под въпрос. 

DDaily твърди, че това е било потвърдено дори от източник в Samsung, но официално становище все още няма. Помолил съм за такова от българския офис на компанията, така че, ако се появи коментар по-късно днес, ще бъде допълнен тук. 

5 НЕЩА, които трябва да знаете за Samsung Members

Някои собственици на смартфони Galaxy вероятно са попадали на Samsung Members, но съм сигурен, че много от тях дори не…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer