НачалоНовиниSamsung е започнала производството на 120 Hz LTPO панели за iPhone 13 Pro

Samsung е започнала производството на 120 Hz LTPO панели за iPhone 13 Pro

939
Написана от  nixanbal 31 май 2021
Samsung е започнала производството на 120 Hz LTPO панели за iPhone 13 Pro

Samsung Display е започнала производството на 120-херцовите OLED панели с LTPO технология, които беше избрана да доставя за Pro версиите на iPhone 13, пише сайтът The Elec. Успоредно се посочва, че LG Display също вече произвежда OLED панели за новите модели iPhone, но те ще се използват за по-достъпните iPhone 13 и iPhone 13 mini.

Подразделението за производство на дисплеи на Samsung е компанията, която ще бъде единствен доставчик на 120 Hz LTPO OLED панели за iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro, пише източникът. LG Display от друга страна ще доставя LTPS OLED панели за моделите iPhone 13 и iPhone 13 mini.

Ключовата разлика е, че LTPO панелите предлагат не само 120 Hz опресняване на изображението, но и адаптивното му регулиране спрямо съдържанието. Това помага за пестене на батерията. 

Докладът подчертава, че производството на панелите за следващия модел iPhone е започнало с месец по-рано спрямо миналата година за iPhone 12, а причината е, че заради COVID-19 дебютът на поколението iPhone 12 беше отложен.

Заедно с iPhone 12 и предходни модели се очаква тази година Samsung Display да достави за Apple между 120 и 130 милиона OLED панела, докато при LG Display бройката е около 50 милиона. 

Припомням ви, че досега Apple предлагаше 120 Hz опресняване, но само при таблетите си iPad Pro, където технологията се наричаше Pro Motion. Тези екрани обаче са с LCD панели, а не с OLED, каквито компанията използва при смартфоните си. 

iPhone 13 и iPhone 13 mini имат нова камера с по-добра стабилизация и два пъти повече памет

Заедно с премиум моделите iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max днес Apple представи очаквано и новите iPhone 13…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer