НачалоНовиниSamsung Galaxy S II чукна 10 милиона продадени бройки

Samsung Galaxy S II чукна 10 милиона продадени бройки

1992
Написана от  nixanbal 25 септември 2011
Samsung Galaxy S II чукна 10 милиона продадени бройки

Samsung Galaxy S II бе обявен на Световния мобилен конгрес в Барселона през февруари и само за 5 месеца след пазарната си премиера в края на април вече е продаден в над 10 милиона броя. Неговият предшественик Samsung Galaxy S успя да постигне това за 7 месеца, а рекордът в южнокорейската компания досега държеше базовият модел Samsung Star S5230, който стигна 10 милиона продажби за половин година.

Постижението на Samsung Galaxy S II е още по-голямо именно заради високата му цена и позиционирането му в най-горния клас смартфони. Това е и най-бързо продаваният модел на южнокорейците, постигайки първите 5 милиона продажби за 85 дни. Разбити по региони продажбите имат следния вид: 3.4 милиона в Европа, 3.6 милиона в Южна Корея и още около 2.3 милиона бройки в останалите азиатски страни. Точно така, статистиката, която между другото е официална и идва директно от Samsung, не включва продажбите на Galaxy S II в САЩ.

Отвъд океана смартфонът бе пуснат наскоро от оператора Sprint, а тепърва излизат и версиите на T-Mobile и AT&T. С това нищо чудно продажбите на Samsung Galaxy S II за кратко време да скочат с 50% или дори двойно. У нас телефонът се продава и от трите телекома, като цените варират между 730 и 920 лв. с договор.

Умен град: Видеонаблюдението във Враца и как попаднах в РПУ-то

Знаете ли, че в този град през последната година са заловили телефонни престъпници и контрабандни цигари, успели са да спрат…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer